Otvoren 4. obrtnički sajam na Zagrebačkom velesajmu uz sudjelovanje i sesvetskih obrtnika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.4.2019. 19:04:19
Otvoren 4. obrtnički sajam na Zagrebačkom velesajmu uz sudjelovanje i sesvetskih obrtnika

Foto: Darko Židak

Od danas do petka obrtnici iz Zagreba i Zagrebačke županije promovirat će učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola obrtnička zanimanja i motivirati ih za upis u srednje obrtničke i strukovne škole.Uz predstavljanje obrtničkih zanimanja i strukovnih i obrtničkih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, posjetitelje očekuju brojni sadržaji, modne revije, prezentacije vizažista i novih trendova u frizerskoj struci, natjecanje učenika - cvjećara, nagradne igre za učenike različitih struka, a moći će se i sami okušati u nekom od obrtničkih zanimanja.


Na sajmu sudjeluju i sesvetski obrtnici pod kapom Udruženja obrtnika Sesvete.  Predstavljaju se Mađarčević staklo design iz Sesveta vlasnika Mirka Mađarčevića, Frizerski salon Lokon  iz Sesveta vlasnice Ingrid Facković i Alu D.P. obrt  građevinske stolarije vlasnika Dejana Pijetlovića iz Đurđekovca. Predsjednik Udruženja obrtnika Sesvete Darko Židak  sa svojom slastičarnom Martina dao je potporu i logistiku Ugostiteljskoj školi iz Zagreba posebice u dijelu izrade slastica. 


4. ZAgrebački obrtnički sajam danas su otvorili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić i izaslanica predsjednika Vlade RH i izaslanica ministra Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.


Tijekom trajanja sajma anketirano je oko 3.000 učenika. Njih čak 82% reklo je kako im je Zagrebački obrtnički sajam pomogao u odabiru budućeg zanimanja.


Na sajmu će se održati i Dan za roditelje 4. travnja od 16:00 sati na kojem će i roditelji osnovnoškolaca dobiti sve bitne informacije o perspektivama obrtničkih zanimanja.


Svoje struke prezentirat će alatničari, automehaničari, autostruke, bravari, kovači, metalci, plastičari, električari, dimnjačari, građevinari, instalateri centralnog grijanja i plinoinstalateri i plinoserviseri, limari i vodoinstalateri, stolari, soboslikari i ličioci, fotografi, knjigoveže fotokopiraone, kartonažeri, rtv elektroničari i precizni mehaničari, frizeri, kozmetičari, pedikeri i cvjećari, intelektualne usluge, suveniri, zlatari, staklari, optičari, krojači, klobučari, kišobranari, kožna galanterija, krznari, postolari, trgovci, ugostitelji, slastičari, prijevoznici.


Ove godine za posjet Zagrebačkom obrtničkom sajmu se prijavilo 101 škola s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, te se očekuje posjet više od 7.000 učenika.

Vezane vijesti
Ažurirano: 8.11.2022. 13:24:02

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account