Otvoren 56. Floraart i ove se godine do nedjelje održava na Bundeku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.5.2022. 16:45:30
Otvoren 56. Floraart i ove se godine do nedjelje održava na Bundeku

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je Floraart - 56. međunarodnu vrtnu izložbu, koja se i ove godine održava u parku Bundek. „Ovo je najvažniji hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe i Grad Zagreb će ga nastaviti podržavati i dalje - u financijskom, logističkom, te svakom drugom smislu“ rekao je zagrebački gradonačelnik te zahvalio svima uključenima u organizaciju ove tradicionalne izložbe. Pozvao je i sve građane, da u ovim teškim vremenima inflacije, potresa, rata i pandemije dođu na Bundek i obnove se dobrom energijom, koju nudi mnoštvo cvijeća, mirisa i boja. 


Okupljene su pozdravili i voditelj podružnice Zrinjevac Damir Grgić, veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Sung-wook Hong te izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 


Na najvećem hrvatskom sajmu cvijeća u naredna četiri dana predstavit će se više od 160 izlagača, a u pripremi je 100.000 sadnica. Posebna gošća iz Južne Koreje - gđa Kang Yong-soon, majstorica Whagonga dolazi sa svojim suradnicama i pokazat će duboku estetiku, jednostavnost i grandioznost tradicionalnog umijeća aranžiranja cvijeća. 


U sklopu Floraart-a održat će se i brojne promocije i različita tematska predavanja, natjecanja izlagača, Hrvatski kup florista te Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola.  


Organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica. 


Izložba traje do 22. svibnja, ulaz je besplatan, a otvorena je svaki dan od 9:00 do 21:00 sat. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.5.2024. 16:00:34

Create Account