Otvoren proljetni Zagrebački velesajam

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.4.2019. 22:12:16
Otvoren proljetni Zagrebački velesajam

Foto: Zagreb.hr

U srijedu su na Zagrebačkom velesajmu (ZV) otvorena četiri proljetna sajma: Interklima - 25. međunarodni sajam klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije, Graditeljstvo - 41. međunarodni sajam građenja i opremanja, Interprotex - 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine te Emat - 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme.Na sajmovima u tri paviljona nastupa 142 izlagača iz 21 zemlje svijeta na prostoru od 21.000 četvornih metara, rekla je na otvorenju diektorica ZV-a Dina Tomšić.


Uz sajmove tradicionalno ide i nekoliko stručnih predavanja, seminara te prezentacija poput, primjerice, pokazne vježbe Hrvatske gorske službe spašavanja.


Svoj su izložbeni prostor, uz ostale dobili i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, vojske, vatrogasci...


Otvarajući sajmove, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je da se na ZV-u, do nedjelje, 27. travnja, uz besplatan ulaz, mogu vidjeti najnovija tehnološka dostignuća odnosno inovacije iz područja kako što su energetska učinkovitost, ekološka održivost i primjena obnovljivih izvora energije.


Za svibanj je najavio predstavljanje akcijskog plana grada Zagreba s ciljem da bude ekološki održiv i prilagođen klimatskim promjenama.


Upitan kakva je budućnost ZV-a, a obzirom da se nalazi u oronulom stanju, Bandić je naveo da će nadležne institucije, Zavod za zaštitu spomenika kulture i resorno ministarstvo, napraviti listu što ostaje i što je zaštićeno, a što se može rušiti.


Na mjestu ikone nekadašnjeg europskog sajmovanja niknut će Zagreb City, projekt težak između milijardu i milijardu i pol eura, rekao je Bandić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.10.2021. 13:09:47

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account