Pokrenuta izrada Strategije zelene urbane obnove Grada Zagreba, očekuju se prijedlozi građana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2023. 13:45:26
Pokrenuta izrada Strategije zelene urbane obnove Grada Zagreba, očekuju se prijedlozi građana

Foto: Ilustracija Grad Zagreb

Postavljanjem on line upitnika odnosno anonimne ankete, gradske stručne službe žele doznati stavove, prijedloge i primjedbe građana i "zelenim" potrebama u gradu.





Grad Zagreb pokrenuo je izradu Strategije zelene urbane obnove Grada Zagreba s ciljem osmišljavanja sustavnog pristupa planiranju, oblikovanju, upravljanju i održavanju zelene infrastrukture te kružnom gospodarenju prostorom i zgradama.

Strategiju za Grad Zagreb izrađuje tvrtka Vita projekt d.o.o., a izrada se u potpunosti financira bespovratnim sredstvima Europske unije, kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021-2026.


Cilj izrade Strategije je potaknuti razvoj urbane zelene infrastrukture kao sustava kvalitetnih zelenih i vodenih površina koje omogućuju niz koristi za stanovništvo dok istodobno pružaju stanište za biljke i životinje. Zadatak Strategije je i dati smjernice za kružno gospodarenje prostorom i zgradama, kroz poticanje ponovnog korištenja zgrada i prostora, produljenja njihove trajnosti i smanjenja količine građevnog otpada, povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te ponovnog korištenja postojećih građevnih proizvoda i materijala.


Budući da se zelena infrastruktura i prostor uopće planiraju za stanovništvo koje u njemu živi i koristi ga, želimo prikupiti stavove, razmišljanja, potrebe i želje stanovnika Grada Zagreba o ove dvije teme, stoga pozivamo na sudjelovanje u anketi.


Anketa je u potpunosti anonimna, a dobiveni rezultati koristit će se za potrebe izrade Strategije zelene urbane obnove Grada Zagreba. Prikupljeni podaci bit će pohranjeni na sigurnom i zaštićenom mjestu.

 

Ovdje je link na upitnik



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.9.2021. 13:09:23

Create Account