Policija najavila trodnevni nadzor motorista, biciklista i najnovijih električnih vozilica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.5.2023. 16:20:06
Policija najavila trodnevni nadzor motorista, biciklista i najnovijih električnih vozilica

Foto: PUZ

Od četvrtka do subote policija će pojačano nadgledati motoriste, ali ovaj put u fokusu su i biciklisti, ali i najnovija vozila na struju: e-romobili, e-bicikli i slična "e-osobna prijevozna sredstva".



Prema najavi policije od četvrtka, 18. svibnja do subote, 20. svibnja na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija „Nadzora vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava “

 

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

 

Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

 

Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim  putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 11:35:17

Create Account