Policija ovog utorka provodi akciju "Dan ljubaznosti u prometu", umjesto kažnjavanja, ljubazne će nagrađivati!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2022. 17:05:19
Policija ovog utorka provodi akciju "Dan ljubaznosti u prometu", umjesto kažnjavanja, ljubazne će nagrađivati!

Foto: Sesvete danas, Borko Samec/arhiva

Zagrebačka policija izvijestila je da će na Dan Grada Zagreba, u utorak 31. svibnja provesti već tradicionalnu akciju Dan ljubaznosti u prometu.Temeljem Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2021.-2030. godine, Služba prometne policije Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, AK Siget i Školom za cestovni promet po dvadeset i četvrti put organizira akciju „Dan ljubaznosti u prometu“. S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, održava se povodom dana Grada Zagreba.

 

Od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje: „Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu“. S druge strane, pješake potičemo da se vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: „Hvala“ ili da se osmjehnu. Osmjeh je toliko poticajan, a tako ga rijetko rabimo u svakodnevnoj komunikaciji.

 

Krajnji cilj akcije je osjećati se sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo.

 

Naravno, želja nam je da takvo kulturno i ljubazno ponašanje postane dijelom naše svakidašnjice, no to je proces koji traje.

 

Dakle, u utorak 31. svibnja 2022. godine u vremenu od 10 do 14 sati pedesetak učenika Škole za cestovni promet na dvadeset pješačkih prijelaza u gradu Zagrebu nadzirat će poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima.

 

Na posebnim obrascima bilježit ćemo registarske oznake savjesnih vozača na osnovu kojih ćemo nasumice „izvući“ 10 vozača koji će biti prigodno nagrađeni.

 

Nagrade dodjeljuju Turistička zajednica Grada Zagreba te Autoklub Siget.

 

Predstavnike medija pozivamo da u srijedu 15. lipnja 2022. u 12 sati u AK Siget (Zagreb, Siget 17) prisustvuju podjeli nagrada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.10.2023. 11:34:01

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account