Policija: U proteklom "martinjskom" vikendu 88 veseljaka za volanom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.11.2021. 11:16:34
Policija: U proteklom "martinjskom" vikendu 88 veseljaka za volanom

Foto: Andjelko Suhodolčan/PIXSELL

Zagrebačka je policija kroz protekli vikend provela opsežnu kontrolu prometa na cestama s posebnim naglaskom na alkoholizirane vozače.U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 849 prometnih prekršaja, od čega 88 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 299 prekršaja nepropisne brzine, 124 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 45 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, devet  prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, sedam pod zabranom, 12 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 265 ostalih prekršaja.

 

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

-  u nedjelju, 7.  studenoga 2021. godine malo iza ponoći, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola (2,26 g/kg ), a kretao se kolnikom DC 28 iz smjera Stari Glog u smjeru Gradeca. Dolaskom van naseljenog mjesta Stari Glog u blizinu 4  km DC 28  u jednom trenutku je zbog utjecaja alkohola, prilikom vožnje otvorio vozačeva vrata koja su udarila u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smjera. Daljnjim je provjerama utvrđeno da je 33-godišnjak vozilom upravljao dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Zbog počinjenih prekršaja i vožnje pod utjecajem alkohola osumnjičeni je smješten na otrježnjenje.

 

- u nedjelju, 7. studenog 2021. godine oko 3.21 sati, 35-godišnjakinja, je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Selske ceste u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozača, kod raskrižja sa Horvaćanskom cestom, utvrđeno je da je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola (1,76 g/kg). Oduzeta joj je vozačka dozvola na rok od 12 sati, nakon čega je isključena iz prometa i prepraćena na nadležni sud.

 

Od ukupno 88 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 13 vozača (14,8%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 17 mladih vozača (19,3%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, deset osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola a 11 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno članku 199. stavku 1. i članku 282. stavku 10. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, testirane su ukupno  četiri osobe kod kojih je test bio negativan, dok su se dvije osobe odbile podvrgnuti  testiranju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account