Policija upozorava: čuvajte se provalnika kroz ljeto

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.6.2019. 16:11:02
Policija upozorava: čuvajte se provalnika kroz ljeto

Foto: Letak

U prvih pet mjeseci ove godine Policijska uprava zagrebačka zabilježila je pad provala u stanove i kuće više od 4 posto. No ipak upozoravaju građane, posebno u ljetnim mjesecima, na porast opasnosti od provala.I ove je godine tiskana brošura sa savjetima za građane te letak koji je u suradnji s zagrebačkim holdingom podijeljen, zajedno s njihovom uplatnicom, na adrese više od 380 tisuća adresa


Građanima se savjetuje da novac i nakit ne ostavljaju u svom domu, već da ih pohrane na sigurno mjesto poput trezora u bankama ili na čuvanje osobi u koju imaju povjerenja. 


Savjetuju i da se ključ od kuće ili stana ne ostavlja ispod otirača, u tegli za cvijeće i na sličnim mjestima i da se svakako zatvore prozori, balkonska vrata i staklene stijene.


Ključ treba ostaviti pouzdanoj osobi koja će biti u mogućnosti češće obilaziti dom te organizirati da netko češće prazni poštanski sandučić kako se ne bi stekao dojam da u kući ili stanu duže vrijeme nema nikoga.


Dodaju i kako je preporučljiva rasvjeta tijekom cijele noći, koja se automatski pali u sumrak, a bilo bi dobro i ne govoriti svima da se putuje i ne ostavljati takve poruke na telefonskoj sekretarici ili društvenim mrežama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2023. 11:40:33

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account