Svečano otvoren 58. Međunarodni FLORAART, ne nedjelje na Bundeku 150 izlagača

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.5.2024. 16:00:34
Svečano otvoren 58. Međunarodni FLORAART, ne nedjelje na Bundeku 150 izlagača

Foto: Grad Zagreb

U zagrebačkom parku Bundek svečano je u danas  otvorena  58. Međunarodna vrtna izložba Floraart, pod nazivom Cvijet za bolji svijet.  
Zagrepčani i njihovi gosti narednih pet dana imaju priliku uživati u cvjetnom bogatstvu parka Bundek.


Ovaj jedinstveni hortikulturni sajam u ovom dijelu Europe, otvorio je  gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević čestitavši svima koji su sudjelovali u pripremi turističkog i hortikulturnog događaja godine.


Gradonačelnik Tomašević je podsjetio da Grad Zagreb kroz bespovratne potpore dodjeljuje financijska sredstva s ciljem jačanje cvjećarske djelatnosti, što će se nastaviti i u budućnosti. “Želimo pridonijeti očuvanju i daljnjem razvoju izložbe, ali i omogućiti poslovanje i razvoj naših obrtnika i poduzetnika vezanih uz cvjećarsku struku”.


Voditeljica podružnice Zrinjevac Zagrebačkog holdinga Božena Cvitanović posebno se  zahvalila radnicima Zrinjevca te najavila bogati program izložbe, na kojoj će se uz dva natjecanja Hrvatski kup florista i Natjecanje učenika srednjih škola, održati i niz popratnih događanja za posjetitelje. „Ove godine imamo oko 150 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske“, istaknula je Cvitanović.


Osim toga, na rasporedu je i ukupno 11 radionica na temu uzgoja biljaka. Novost je Cvjetno nogometno igralište FloraArt stadion, a za najmlađe posjetitelje i ove godine tu je FloraGrad, s dječjim predstavama i likovnim radionicama.


Floraart organizira Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.

Izložba je otvorena svakim danom od 9 do 21sat, izuzev posljednjeg dana, u nedjelju, kada će biti otvorena do 17,30 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.5.2023. 21:49:15

Create Account