Sveučilište u Zagrebu ponovo rangirano prvih 500!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.8.2019. 17:16:38
Sveučilište u Zagrebu ponovo rangirano prvih 500!

Foto:

Najrelevantnija svjetska rang lista sveučilišta,  Šangajska rang lista nakon godine dana ponovo svrstala Zagrebačko sveučilište među prvih 500!Na ovogodišnjoj Šangajskoj listi, najpoznatijem rangiranju svjetskih sveučilišta koje se temelji na pokazateljima znanstvenog i istraživačkog rada, Zagrebačko sveučilište zauzelo je poziciju između 401. i 500. mjesta a posljednje je dvije godine bilo između 501. i 600. mjesta, javlja Jutarnji list.


Rektor sveučilišta u Zagrebu Damir Boras naglasio je da su uvijek oko 500. mjesta, a sve zbog dobre organizacije te da su svi zagrebački fakulteti objedinjeni u jedan web prostor što je iznimno važno.


" Šangajska lista dosta je zahtjevna i mi njima ne šaljemo nikakve podatke, oni to sami istražuju tako da mogu reći kako je ovo veliki uspjeh u smislu da se pokazuje kako je ova tradicija od 350 godina sveučilišta nešto vrijedi", rekao je Boras.


Iako je protekle dvije godine Sveučilište u Beogradu bilo iznad zagrebačkoga, pri čemu su najbolji plasman imali 2017. (visoka 201. - 300. pozicija), Beograd je sada u istom rangu kao i Zagreb, a zanimljiv je pad Sveučilišta u Ljubljani s liste 500 najboljih, dakle ispod zagrebačkog i beogradskog.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.3.2022. 13:18:25

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account