Tomašević: Dvije milijarde kuna EU novca za ulaganje u gradski vodovod i odvodnju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.12.2021. 11:54:45
Tomašević: Dvije milijarde kuna EU novca za ulaganje u gradski vodovod i odvodnju

Foto: Sesvete danas

Gradonačelnik Tomašević je na posljednjoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare najavio projekt Aglomeracije Zagreb za izgradnju i revitalizaciju vodovoda i kanalizacije.



Postoji projekt koji se zove Aglomeracija Zagreb, a zbog kojeg je gradonačelnik Tomašević, kako je rekao na posljednjoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare, već održao niz sastanaka u Vladi, osobito u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Radi se o projektu u koji su uz Zagreb uključene Zagrebačka i Krapinsko zagorska županija, a radi se o izgradnji nove  i revitalizaciji postojeće mreže vodovoda i kanalizacije.


Prema tom projektu u narednih 8 godina za ovu namjenu u gradu Zagrebu osigurane su dvije milijarde kuna europskog novca.


"Riječ je o konkretnim projektima i konkretnim ulicama, a ono na čemu sada radimo je da u cijeli projekt pokušamo ubaciti i treći stupanj pročišćavanja otpadnih voda kako bi se povukao taj novac iz EU fondova, a ne pao na teret gradskog proračuna. Tih dvije milijarde kuna u 8 godina sigurno neće biti dovoljno za sve ono što se nije, na žalost, napravilo u prošlih 20 godina u razvoju vodovodne i kanalizacijske infrastrukture u gradu Zagrebu i zato ćemo morati osiguravati i dodatna sredstva iz gradskog proračuna", rekao je Tomašević dodajući da će dolaskom spomenutih dvije milijarde kuna itekako biti olakšan početak tog velikog gradskog infrastrukturnog projekta.


Dodao je da je grad prema pravilima Europske unije dužan uvesti i treći stupanj pročišćavanja otpadnih voda, za što također unija osigurava novac iz svojih fondova, a upravo će to pokušati ubaciti u cjelovit veliki infrastrukturni projekt. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account