Tomašević gospodarenje biootpadom ipak povjerio Pripuzu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.10.2021. 18:04:50
Tomašević gospodarenje biootpadom ipak povjerio Pripuzu

Foto: Slavko Midzor i Sanjin Strukić/PIXSELL

Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana, objavljeno je na Oglasniku javne nabave u ponedjeljak.  




Gradonačenik Tomislav Tomašević, kako javlja Hina, ipak je za gospodarenje biootpadom na području Zagreba odabrao tvrtku Cezar Petra Pripuza.


Ponuda tvrtki Ce-za-r, Reoma grupe i Eko-flor bila je najpovoljnija, ali i jedina na javnom natječaju raspisanom polovicom rujna. Procijenjena vrijednost ovog  posla je 36 milijuna i 500 tisuća kuna bez PDV-a.


Ponuditelji su dali nižu cijenu od procjene, pa će grad za zbrinjavanje cca 22 tisuće tona biootpada Pripuzovoj tvrtki platiti nešto više od 33 milijuna kuna. 


Druga ponuda nije bila valjanja jer zajednica ponuditelja Saubermacher EKP, Saubermacher Slovenija, te Bio Direkt, ima dozvolu za preuzimanje samo 6 tisuća tona otpada. 


Gospodarenjem biootpadom u Zagrebu trenutno se bave gradske tvrtke Čistoća i Zrinjevac, koje su ušle u taj posao svibnju nakon što se tvrtka Ce-za-r naglo povukla iz posla pod objašnjenjem da su iscrpili ugovorenu količinu otpada. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 9:10:14

Create Account