Tomašević i formalno preuzeo vlast u Zagrebu od Jelene Pavičić Vukičević

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.6.2021. 11:24:44
Tomašević i formalno preuzeo vlast u Zagrebu od Jelene Pavičić Vukičević

Foto: Grad Zagreb

Primopredaja vlasti između novoizabranog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i obnašateljice dužnosti gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević u zagrebačkoj Gradskoj upravi gdje su zaposlenici Tomaševića dočekali spontanim pljeskom, trajala je oko dva sata.U postupku primopredaje zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević kojoj prestaje mandat uručila je g. Tomaševiću pisano izvješće o obavljanju poslova, a koje sadrži informacije o planiranim projektima, mjerama i drugim planiranim aktivnostima, o započetim, a nedovršenim projektima, mjerama i drugim započetim, a nedovršenim aktivnostima te o preuzetim, a nepodmirenim obvezama Grada Zagreba.


“Sastanak na kojem smo izvršili primopredaju bio je otvoren i konstruktivan te zahvaljujem gđi Pavičić Vukičević i pročelnicama Šuletnić i Juroš Pečnik na tome. Uručeno nam je i izvješće od oko 2000 stranica koje moramo detaljno proučiti, a o nekim ključnim temama i izazovima razgovarali smo i tijekom samog sastanka. Financijsko stanje nije dobro, no rješenja postoje i već danas ćemo održati detaljniji sastanak s pročelnicom Juroš Pečnik na tu temu. Također ćemo već danas održati i sastanke s nekim od pročelnika, a nastavit ćemo i idući tjedan.“, kazao je u svojoj izjavi gradonačelnik Tomašević, te najavio  početkom idućeg tjedna i sastanak s političkim strankama vezan za konstituiranje Gradske skupštine.


„Brojni izazovi su pred nama i apeliram na djelatnike Gradske uprave, gradskih trgovačkih društava i gradskih ustanova da daju sve od sebe kako bi kvaliteta usluga namijenjena građanima bila što bolja. Optimistični smo i vjerujemo da sve izazove možemo prebroditi zajedno, a ono što mogu obećati jest da ćemo grad voditi kao otvoreni, skromni i pristojni ljudi uvijek na usluzi građanima, a to očekujemo i od svih zaposlenika.“, zaključio je gradonačelnik Tomašević.


Primopredaji su, uz dosadašnju zamjenicu gradonačelnika koja je obnašala i dužnost gradonačenika Grada Zagreba dr.sc. Pavičić Vukičević, prisustvovale: pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik, a uz gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića njegovi zamjenici: Danijela Dolenec  i Luka Korlaet. Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 12:52:02

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account