Tomašević najavio značajna povećanja ulaganja u vrhunski, školski i rekreativni sport

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.5.2024. 13:16:35
Tomašević najavio značajna povećanja ulaganja u vrhunski, školski i rekreativni sport

Foto: Grad Zagreb

Ukupna vrijednost natječaja je s prošlogodišnjih 1,3 milijuna eura podignuta na 4 milijuna eura, a najveći pojedinačni iznos po projektu ili programu je 700.000 eura. Prijave se podnose do 21. lipnja.Na obilježavanju Svjetskog dana sporta na Sportskom rekreativnom centru Trnje, gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je danas znatno povećanje ulaganja Grada Zagreba u sport, odnosno nove natječaje za vrhunski i školski sport, te jačanje Programa javnih potreba u sportu. 


"Cilj naše Gradske uprave je sustavno i kontinuirano unapređivanje sustava sporta i rekreacije u Zagrebu, od školskog i rekreativnog do vrhunskog“, rekao je gradonačelnik Tomašević. “Ovaj tjedan smo tako raspisali dva natječaja: za sufinanciranje vrhunskog sporta, u kojem smo sredstva za sufinanciranje utrostručili u odnosu na prošlu godinu, te za pilot projekte koje će sportski savezi provoditi s učenicama i učenicima u školama.”

Izvor: Grad Zagreb

Javnim natječajem za dodjelu financijske potpore vrhunskom sportu se zagrebačkim sportskim klubovima i savezima osiguravaju dodatna sredstva za podršku vrhunskim sportašima, njihovim trenažnim procesima i natjecanjima. Ukupna vrijednost natječaja je s prošlogodišnjih 1,3 milijuna eura podignuta na 4 milijuna eura, a najveći pojedinačni iznos po projektu ili programu je 700.000 eura. Prijave se podnose do 21. lipnja. Što se tiče Javnog poziva za financiranje pilot projekata u području sporta, njime se zagrebačkim sportskim savezima osiguravaju sredstva za osmišljavanje i provedbu sportskih aktivnosti namijenjenih učenicima koji će se provoditi u školama. Rok za prijave na ovaj Poziv je 30. lipnja. 


„Uz to, rebalansom ćemo povećati ovogodišnji proračun za Program javnih potreba u sportu s 20 milijuna eura prošle godine na 25 milijuna eura ove godine”, naglasio je gradonačelnik Tomašević. „Sljedeći mjesec kreće i obnova Doma sportova koja se najavljivala 20 godina, a u srpnju i izgradnja bazena Špansko, prvog bazena na zapadu Zagreba”, zaključio je gradonačelnik, potvrđujući time veliki iskorak u ulaganjima u sport koji je prioritet ove gradske uprave. 


Na Svjetski dan sporta, gradonačelnik Tomašević najavio je i kampanju SPORT za sve = ZDRAVLJE za sve, kojom se građanke i građane želi osvijestiti o važnosti preuzimanja odgovornosti za vlastito zdravlje kroz redovitu tjelovježbu, sport i rekreaciju. U sklopu spomenute kampanje, uz financijsku podršku Grada, od 15. lipnja do 15. rujna na 50-ak lokacija u Zagrebu održavat će se program Rekreativno ljeto koji će građanima omogućiti brojne besplatne sadržaje - planinarenje, aerobik, plivanje, nordijsko hodanje, korektivna gimnastika, dječji Sportski kampovi i mnogi drugi sadržaji.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.6.2024. 10:17:27

Create Account