U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT PREDSTAVLJENA KNJIGA KOJA POZIVA NA PROMJENE I BRIGU O SEBI

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 28.5.2022. 15:42:10
U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT PREDSTAVLJENA KNJIGA KOJA POZIVA NA PROMJENE I BRIGU O SEBI

Foto: Marko Čolić

Nutrition is self-care- knjiga  nutricionistice Ivane Barišić 



 Briga o sebi. Riječi koje smo toliko puta čuli, a nerijetko ostavili za neko bolje sutra. U svijetu u kojemu nam uvijek nedostaje još koji sat i još malo vremena, kroz koji užurbano trčimo i jedemo nezdravo te u kojem je stres često prisutan, briga o sebi predstavlja pravi izazov. Nutricionistica Ivana Barišić  je svoju veliku strast za pravilnom i zdravom prehranom te zdravim životnim stilom pretvorila u životni poziv. Kao kruna njezina dugogodišnjeg rada, stigla je knjiga Nutrition is self-care, koju je pred brojnim uzvanicima svečano predstavila u  Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu i kojom poručuje – krajnje je vrijeme da se počnemo brinuti o sebi!


Ivana Barišić, magistrica nutricionizma s bogatim iskustvom u marketingu i menadžmentu, izvršna direktorica Nutrilife Centra te ambasadorica proizvoda WelleCo, napisala je knjigu koja obuhvaća 50 različitih recepta prilagođenih suvremenom i modernom načinu života. Sve su to nutritivno kvalitetni i zdravi obroci koji se mogu pripremiti u samo 20 do 30 minuta, koristeći jednostavne svakodnevne namirnice. Podijeljena je prema segmentima obroka – doručak, ručak, večera, međuobroci i poseban segment koji se odnosi na WelleCo recepte. Briga o sebi ključna je ne samo za fizičko već i emocionalno te mentalno blagostanje, a najbolje mjesto za početak novog životnog putovanja je upravo na tanjuru. 


“Ova knjiga i njezino predstavljanje pokazuje da hrana povezuje ljude. Uz pomno odabrane namirnice i jednostavnu pripremu možemo izgraditi zdravi životni stil koji nam osigurava zdravlje i vitalnost. Zdrava prehrana nije komplicirana i nije skupa. Sve je stvar dobre organizacije i stručnoga vodstva nutricionista kroz proces usvajanja novih prehrambenih navika”, izjavila je autorica Ivana Barišić te ističe da je put izgradnje i stvaranja zdravog životnog stila popločen radom, upornošću i dosljednošću i da nikad nije prekasno za novi početak te promjenu prehrambenih navika na bolje. 


Knjiga  se može kupiti na službenoj internetskoj stranici centra, ali i fizički u Nutrilife Centru, a odgovara na pitanja kako hranom možemo utjecati na blagostanje svoga tijela.  Ona je poziv svima da krenu  na put do zdravlja, lakoće kretanja i sreće  te je odličan vodič za zdrav životni stil. 


Svečana promocija okupila je gotovo 200 uzvanika. Moderatorica događanja bila je televizijska voditeljica Iva Šarić, a za glazbeni dio  pobrinula se Vanna.  Poslužena su jela pripremljena po receptima iz knjige pa su se na meniju našle raznovrsne zdrave delicije poput heljdine tjestenine s kozicama, salate od slanutka,  tortilje od piletine, jela s kvinojom, s povrčem, avokadom i špinatom te druga maštovito pripremljena jela. 


Knjiga je table book dizajna te tvrdog uveza, a dolazi u posebno dizajniranoj kutiji s personaliziranom posvetom krajnjem kupcu. Tiskana je u Cerovski Print Boutiqueu, art direktorica fotografije je Marina Rendulić, tekst je obradila i oblikovala Marija Barbarić, grafička dizajnerica je Ana Tevšić Nauković, a Ivana Barišić potpisuje autorski tekst u cijelosti. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 17:04:56

Create Account