U nedjelju besplatan pregled autosjedalica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.4.2018. 20:29:22
U nedjelju besplatan pregled autosjedalica

Foto: Roda

U nedjelju, 15. travnja 2018. od 10.30 do 12 sati na parkiralištu Tower Centra u ulici Janka Polić Kampova 81 udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.


Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koriste.


Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10% do 20%, a to su brojke koju volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.


Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.


U dvanaest godina djelovanja, udruga je organizirala više od 220 besplatnih pregleda, na kojima su Rodini educirani volonteri i volonterke pregledali i osigurali sigurniju vožnju djeci u više od 3.500 autosjedalica.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.5.2021. 11:14:30

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account