U zagrebačkim bolnicama ima još slobodnih covid kreveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.10.2021. 14:53:48
U zagrebačkim bolnicama ima još slobodnih covid kreveta

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Iako je broj oboljelih od covida-19 u porastu, u zagrebačkim bolnicama ima još nepopunjenih kapaciteta na covid odjelima, doznaje se u KBC-ima Zagreb i Sestre milosrdnice, KB-u Dubrava i Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran MIhaljević".U KB-u Dubrava je trenutno aktivno 90 covid kreveta, a popunjeno je njih 70, među njima i 20-ak intenzivnih. Covid odjel u KBC-u Zagreb trenutno ima 118 postelja, a na liječenju je 80-ak pacijenata. U Sestrama milosrdnicama je 49 postelja, uključujući i one za intenzivnu skrb, a trenutno su hospitalizirana 32 pacijenta. 


Klinika za infektivne bolesti je više-manje popunjena, uključujući i jedinicu intenzivne skrbi. Ujutro bude nekoliko mjesta nakon što se pacijenti koji su stabilno otpuste na kućnu njegu, no hospitaliziraju se novi preko hitnog prijema, doznaje se od predstojnika Klinike Ivana Puljiza.


U KBC-u Zagreb planiraju s obzirom na rast broj oboljelih idućih dana povećati kapacitete za još 30-ak kreveta, kaže pomoćnik ravnatelja Milivoj Novak. U toj bolnici 60-ak djelatnika je u izolaciji zbog covida, što čini jedan posto od ukupno 6000 zaposlenih.


Novak ističe kako nema problema sa covid potvrdama, a necijepljeni djelatnici se testiraju dva puta tjedno. 


Ravnatelj KB-a Dubrava Ivica Lukšić kaže kako je u četvrtom valu zamjetan kraći boravak pacijenata na bolničkom liječenju, pa se broj dana hospitalizacije sa 12,5 u trećem valu smanjio na 7,2 dana u četvrtom valu. 


"Imamo kraći boravak u bolnici jer se radi o mlađim bolesnicima bez komorbiditeta, koji se brže oporavljaju. Pritom su preko 80 posto hospitaliziranih necijepljeni, među njima i najteži bolesnici", kaže Lukšić.


U KBC-u Sestre milosrdnice popunjeno je 60 posto trenutnih kapaciteta, no povećan je broj intenzivnih kreveta jer se pokazalo da za njima postoji veća potreba, rekao je ravnatelj bolnice Davor Vagić.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.11.2021. 12:49:15

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account