U Zagrebu otvoren četvrti Festival svjetla

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2022. 10:20:44
U Zagrebu otvoren četvrti Festival svjetla

Foto: Grad Zagreb

Ispred Hrvatskog narodnog kazališta ukrašenog svjetlosnim elementima baštine, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je u srijedu navečer četvrti Festival svjetla.



„Ova manifestacija postaje jedan od brandova grada Zagreba, koji će se u narednim godinama i dalje razvijati“, rekao je zagrebački gradonačelnik te zaključio: „Jako je bitno da u ovim mračnim danima rata, pandemije i inflacije imamo malo svjetla da u naše živote unese radost.“


I direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je istaknula kako nam svima treba svjetlo i pozitivna energija koju nam svjetlo i umjetnost daju, te da je sam Festival organiziran u pravome trenutku. Posebnu zahvalu je uputila gradskim vlastima na pomoći u organizaciji ovog velikog i zahtjevnog projekta, ponajprije na infrastrukturi i logistici.


Festival koji se održava nakon dvije godine stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, trajat će sve do nedjelje 20. ožujka, a svjetlosne predstave će se održavati od 18 do 23 sata. Autor i organizator događanja je Turistička zajednica grada Zagreba (s partnerima), uz podršku Grada Zagreba.


Uz tradicionalne svjetlosne instalacije na Gornjem gradu, ove godine su premijerno obasjane i lokacije Donjeg grada, a tijekom pet dana do nedjelje posjetitelji mogu obići ukupno 32 atrakcije na 31 lokaciji. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account