U Zagrebu sinoć otvoren peti Festival svjetla

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.3.2023. 9:28:08
U Zagrebu sinoć otvoren peti Festival svjetla

Foto: Facebook/Grad Zagreb

Petodnevni Festivala svjetla Zagreb u svom petom izdanju otvoren je sinoć na Ljetnoj pozornici Tuškanac, a odvijat će se na 28 gradskih lokacija s 33 svjetlosne instalacije domaćih i stranih umjetnika.



Festival svjetla otvoren je sinoć na ljetnoj pozornici Tuškanac, a odvijat će se na otvorenim gradskim prostorima do nedjelje navečer. 


Festival se i ove godine kao i do sada održava na Gornjem i Donjem gradu, kao i na nekoliko novih lokacija: u parku Ribnjak, u Staroj Vlaškoj, na Trgu bana Jelačića, na Dolcu, na Trgu žrtava fašizma, te na drugim mjestima na kojima će svjetlosni umjetnici prikazivati proljeće, sreću i ljubav, ali i progovoriti o aktualnim temama poput otuđenosti i klimatskih promjena.


Uz mnoge domaće umjetnike sudjeluju i umjetnici iz Njemačke, Nizozemske, Italije i Francuske. 


Festival se, kaže direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, održava kao uvod u proljetni dio turističke godine, u suradnji s brojnim partnerima te uz podršku Grada Zagreba čiji je gradonačelnik i otvorio manifestaciju rekavši pri tom da je ovaj festival vrlo važna manifestacija za promociju grada i dodao da će se koristiti led žarulje i svjetla koja manje troše struju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account