U Zagrebu svečano predstavljen priručnik pod nazivom „Excuse me, officer…“

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2023. 12:56:18
U Zagrebu svečano predstavljen priručnik pod nazivom „Excuse me, officer…“

Foto: PUZ

Kao finalni proizvod projekta „Strani jezik u turističke svrhe za policijske službenike“ predstavljen je priručnik namijenjen edukaciji iz engleskog jezika za policijske službenike.



U sklopu Projekta „Strani jezik u turističke svrhe za policijske službenike“, jučer je u dvorani Kaptol Boutiqe Cinema, Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Ravnateljstvom policije i Turističkom zajednicom grada Zagreb predstavila priručnik pod nazivom „Excuse me officer…“  

 

Projekt ima za cilj usavršavanje stranih jezika vezanih za policijski posao, ali i upoznavanje grada Zagreba i njegovih povijesnih, kulturnih znamenitosti, gastronomske ponude, prometnih i općih informacija, kako bi se sa stranim turistima ostvarila kvalitetna komunikacija kada posjećuju grad Zagreb i kako bi još bolje pružili osjećaj sigurnosti stranih turista. Ovaj projekt provodi se u kontinuitetu od 2018. godine, kao oblik partnerstva između Policijske uprave zagrebačke i Turističke zajednice grada Zagreba pokazao se uspješnim i u Projektu „Advent“, kao i u nacionalnom projektu „Sigurna turistička destinacija“, u kojem su policijski službenici koji su završili tečaj bili uključeni u zajedničkim policijskim ophodnjama sa stranim policijskim službenicima iz Republike Koreje i Narodne republike Kine.

 

Tijekom današnjeg svečanog događaja uz multimedijalni dramsko-scensko glazbeni program, predstavljen je i finalni proizvod projekta - novo izrađeni Priručnik pod nazivom  „Excuse me, officer, how do I get to St. Marks square?“, a koji je namijenjen naobrazbi iz engleskog jezika za policijske službenike. Autori priručnika su profesorica Dora Fila Butković i Patrick Burton, a Priručnik je upravo koncipiran za potrebe policijskih službenika Grada Zagreba, koji se u svakodnevnom radu susreću sa stranim turistima.


Nakon svečanog programa, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba dr. sc. Martina Bienenfeld predstavnicima medija naglasila  je: „Od samog predstavljanja projekta Policijskoj upravi zagrebačkoj imali smo potporu Policijske uprave zagrebačke, na što im se zahvaljujemo te vidimo na terenu da je odnos, komunikacija i koordinacija s turistima od strane policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke na zavidnoj razini i nadamo se da će ovaj Projekt prepoznati i druge županije Republike Hrvatske“.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.7.2023. 16:12:57

Create Account