Uhićenja u gradskoj upravi, Tomašević održao presicu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.6.2021. 14:30:27
Uhićenja u gradskoj upravi, Tomašević održao presicu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević potvrdio je u srijedu da je u akciji Uskoka i policije uhićeno dvoje gradskih zaposlenika, te poručio da je spreman na suradnju s istražiteljima i posvećen cilju da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Zagrebu.  




Povodom jutrošnjeg ulaska Uskoka i uhićenja u zgradi zagrebačke gradske vlasti, gradonačelnik Tomašević na press konferenciji u podne u auli gradske uprave održao konferenciju za novinare na mojoj je iznio neka svoja stajališta u vezi najnovijeg događaja.


"Ne želim više da ova Gradska uprava i ova zgrada budu simbol netransparentnosti i sumnje na korupciju i u tom smislu ćemo napraviti sve da se to konačno raščisti", rekao je Tomašević potvrđujući da je u akciji uhićeno dvoje zaposlenika - pročelnica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić i vozač Zdravko Krajina.


Rekao je da su službenici Uskoka i policije ušli u prostorije Gradske uprave oko 6,20 sati, a pretres su izvodili u uredu stručne službe gradonačelnika na trećem katu, te na još dvije lokacije - Zavodu za zaštitu spomenika, kulture i prirode i Zavodu za prostorno uređenja grada Zagreba.


Prema dosadašnjim spoznajama u ovoj antikorupcijskoj akciji Uskoka i policije uz Šulentić i Krajinu privedeni su  još i vozač Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, Denis Mohenski poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”, ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić te bivši većinski vlasnik Tvornice električnih žarulja Milan Lončarić. Policija obavlja obavijesni razgovor i s potpredsjednicom stranke prof. dr. Anom Stavljenić Rukavinom, no za sada se još ne zna je li i ona uhićena. 


Tomašević je najavio suradnju s istražnim tijelima, jer, kako kaže, želi da se raščiste svi sumnjivi poslovi u gradu. 


"Kao nova Gradska uprava potpuno smo posvećeni cilju da se na svaki mogući način surađuje sa istražnim tijelima i raščiste svi sumnjivi poslovi u ovom gradu, da se provjetri što se treba provjetriti", rekao je na presici.  Dodao je da još nije upoznat sa sadržajem predmeta iz policijske akcije, ali vjerojatno će od Uskoka i policije doznati u kakvoj su vezi ti predmeti s Gradskom upravom.



Video: Slavko Midzor/PIXSELL

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account