Velika akcija čišćenja obale Save na Rugvici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2022. 12:45:03
Velika akcija čišćenja obale Save na Rugvici

Foto: Plakat

Povodom Dana planeta Zemlje, na području Rugvice priprema se ekološka akcija čišćenja okoliša na obali Save „Sava kojoj pripadamo“ .



Akcija se održava ove subote, 30. travnja s početkom u 9:00 sati. Okupljanje je ispred općinske zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana u Rugvici


Okupljeni sudionici uputit će se na obalu Save gdje će se održati akcija koja će svoj završetak oko 13 sati imati na otoku, gdje je predviđen ručak za sve sudionike. U akciji će sudjelovati udruge, društva, grupe i mještani Rugvice, te svi ostali gosti koji će se akciji pridružiti kako bi  zajednički poslali poruku o važnosti brige o očuvanju okoliša, zaštiti vode kao izvora života i rijeke Save. Time će se poticati lokalno stanovništvo da postanu aktivni sudionici u održivom upravljanju i zaštiti okoliša u lokalnoj zajednici kako bi zajednički imali sigurnu budućnost, a djecu od najranije dobi učiti o brizi za okoliš.


Osim ekološke akcije toga će se dana u šatoru ispred Društvenog doma održati i 3. Sajam OPG-ova "Posavina u okusima" od 14:00 sati, na kojem će se predstaviti lokalni proizvođači sa svojim proizvodima, a bit će organiziran i prigodan program za djecu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account