Zagreb misli postindustrijski: projekt PostCity predstavljen na Filozofskom fakultetu, uključen i Muzej Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.6.2024. 12:49:36
Zagreb misli postindustrijski: projekt PostCity  predstavljen na Filozofskom fakultetu, uključen i Muzej Prigorja

Foto: Tomislav Mrčić

Projekt PostCity govori o postindustrijskom dobu i preobrazbi grada odnosno negdašnjih industrijskih kompleksa u novi sadržajProjekt PostCity - Transformacija postindustrijskog grada: prostor, zajednica i rad, predstavljen je javnosti u četvrtak 6. lipnja je u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


Projekt PostCity teži razviti istraživački model i podlogu za daljnja komparativna istraživanja deindustrijaliziranih područja u nacionalnom i međunarodnom kontekstu. Generiranjem novih znanja o postindustrijskim transformacijama, PostCity želi potaknuti znanstvene rasprave o iskustvu života, rada i prostora u deindustrijaliziranom gradu. 


Ovim pitanjima od javnog interesa istraživački tim koji čine Nevena Škrbić Alempijević, Sanja Potkonjak, Petra Kelemen, Tihana Petrović Leš, Kristina Vugdelija, Iva Grubiša i Laura Šakaja nastojat će doprinijeti istraživački utemeljenim uvidima u to kako prenamijeniti industrijske prostore po mjeri građana te kojim strategijama ostvariti vizije kvalitetnog života i bolje urbane budućnosti u postindustrijskom kontekstu.


Muzej Prigorja već se uključio u projekt mapiranjem i istraživanjem kompleksa Sljeme.


Tekst priredio Tomislav Mrčić


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.5.2024. 11:09:15

Create Account