Zagrebački vatrogasci u bojama Ukrajine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2022. 11:56:16
Zagrebački vatrogasci u bojama Ukrajine

Foto: Grad Zagreb

U sklopu inicijative Eurocities u subotu su  ispred gradskih vijećnica diljem Europe održani skupovi podrške i solidarnosti s Ukrajinom. 




U sklopu inicijative Eurocities u subotu navečer su se diljem Europe održali skupovi podrške i solidarnosti s Ukrajinom, a ovoj inicijativi pridružio se i Grad Zagreb kao i Vatrogasna postrojba Zagreb koja je mirovnom instalacijom u bojama ukrajinske zastave pružila podršku projektu i ukrajinskim kolegama vatrogascima.


Ispred Javne vatrogasne postrojbe u Savskoj, akciju je pozdravio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je zahvalio Javnoj vatrogasnoj postrojbi na organizaciji ove priredbe.


"Još jednom najoštrije osuđujemo napad na Ukrajinu i izražavamo solidarnost s građanima Ukrajine. Grad Zagreb je spreman pomoći kako god možemo, posebice u pružanju humanitarne pomoći za raseljene osobe. Nadamo se da će ovaj rat što prije završiti. Od prvog dana, kad smo na fontanama projicirali ukrajinsku zastavu, pokazali smo podršku Ukrajini i osudili ovu agresiju", rekao je gradonačelnik koji se također našao i u vatrogasnoj dizalici.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.12.2022. 9:28:43

Create Account