Gourmet magazin „Eat, love, know Istria“

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 13.5.2021. 13:28:08
 Gourmet magazin „Eat, love, know Istria“

Foto: Magazin

Najpoznatiji svjetski vodiči  Istru stavljaju u  vrh svjetskih gourmet odredišta.  


Tajne i zanimljivosti istarske kuhinje i tradicije predstavljene i u  gourmet magazinu „Eat, love, know Istria“. Nastao je u suradnji turističke kompanije Maistra i istarskih TZ-ova Rovinj, Vrsar, Bale, Kanfanar i Svetvinčenat te Udruženja obrtnika Rovinj, a glavni mu je cilj očuvanje i promocija brojnih gourmet vrijednosti istarskog kraja.


Iako površinom malena, Istra zbog svojih prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine i iznimnih doživljaja zauzima cijenjeno mjesto na svjetskoj turističkoj pozornici, a prema nekim istraživanjima,  svaki treći gost Istru posjećuje zbog tradicionalne kuhinje.


Istarski sir od najfinijeg kozjeg i kravljeg mlijeka, poznati istarski pršut, voće i povrće izniklo iz plodne istarske crljenice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, svježe ulovljena riba iz batane koja na istarski stol stiže ravno iz mora, vina iz istarskih vinograda na obroncima bajkovitih brežuljaka, kao i istarski tartuf koji krije neslućenu raskoš okusa i mirisa, razlozi su „vječne očaranosti“ mnogih zaljubljenika u Istru zbog kojih joj se stalno vraćaju neprestano otkrivajući svu čarobnost specijaliteta istarske gourmet scene. 


Ovi autohtoni istarski proizvodi osigurali su svoje mjesto i na stranicama prvog gourmet magazina gdje se može više saznati zašto upravo oni čine istarsku kuhinju jedinstvenom u svijetu. 


Istarska gourmet ponuda posebno je istaknuta u prvom izdanju gourmet magazina „Eat, love, know Istria“ kroz putokaze za svakodnevne užitke gostiju te značajan broj gourmet evenata koji se tijekom godine održavaju u Istri. 


Brojni posjetitelji i gosti Istre koji bi željeli nešto više saznati i o njezinom zanimljivom čakavskom dijalektu, na stranicama gourmet magazina mogu pronaći i „Čabecedu“ – malu abecedu istarskog dijalekta, kako bi i sami mogli naučiti i pohvaliti se znanjem popularnih čakavskih riječi. 


„Eat, love, know Istria“ gourmet magazin može se  nabaviti u turističkim zajednicama Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat, Kanfanar, a zajedno s gourmet magazinom u paketu  je i poklon pakiranje najfinijih istarskih fuži po originalnoj recepturi Klare Marić iz Kanfanara.




Vezane vijesti
Ažurirano: 24.12.2022. 11:12:58

Create Account