Iguana - egzotični vrhunski gin koji mijenja boju oduševit će i žensko i muško

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.5.2022. 10:41:34
Iguana - egzotični vrhunski gin koji mijenja boju  oduševit će i žensko i muško

Foto: Privatni foto album

Iva i Neven Jercel odlučili su se stvarati nešto drugačije. Ovaj samoborski par koji je već deset godina u braku, obožava putovanja, druženja ali dakako i fina pića.



Iva i Neven bave se proizvodnjom gina koji mijenja boju.


„Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica (klek) i korijander koji su razlog drvenaste note. Koristimo još i gorku narančinu koru, ružine latice, đumbir koji mu daje citrusnu aromatičnu notu, te muškatni oraščić i klinčić. Nećemo odati sve sastojke, neka nešto ostane i tajna“, kazala nam je Iva koja se sa suprugom odlučila na ovu zanimljivu proizvodnju. 


Ipak, mnoge zanima na koji način gin mijenja boju i koje sve boje može promijeniti?


„Glavni i najvažniji sastojak po kojem je Iguana gin prepoznatljiv jesu cvjetovi plavog graška. U procesu maceriranja cvjetovima plavog graška, odležani enzimi u boci, zaslužni su za predivnu indigo plavu boju gina. Posebnost ovog sastojka je u tome što je osjetljiv na PH kiselost i u doticaju sa tonikom (ukoliko tonik ima kiselosti) dolazi do promjene boje gina iz predivne indigo plave u još privlačniju ružičastu boju. Ukoliko se čarolija ipak ne dogodi u čašu dodajte krišku limuna ili limete i promjena boje je zagarantirana. Čarolija boja ide od svijetle pinky do tamnije pinky, ovisno o količini gina u čaši“, otkrio je Neven koji je mnogima poznat i kao bivši boksački reprezentativac Lijepe Naše. 


Wow efekt Iguana gina je zagarantiran. Ovo je piće postalo ultimativni hit, a kako saznajemo posebno ga vole žene. Njih najviše oduševljava promjena boje, dok muškarci s lakoćom padaju na okus. 





Vezane vijesti
Ažurirano: 30.12.2022. 9:22:09

Create Account