Ivan Jug- najbolji sommelier Hrvatske 2020/2021.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.12.2021. 13:17:20
Ivan Jug- najbolji sommelier Hrvatske 2020/2021.

Foto: Promo

Sommelier Ivan Jug suvlasnik zagrebačkog restorana Noel proglašen je najboljim sommelierom na 24. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba održano u opatijskom hotelu Palace Bellevue. 



24. prvenstvo sommeliera Hrvatske počelo je izlučnim natjecanjima u Poreču i Zagrebu, još u studenom protekle godine. Kako je zbog epidemioloških razloga Prvenstvo moralo biti prekinuto odlučeno je da se njegova završnica (polufinale i finale) održi početkom prosinca ove godine. 


Uz Ivana Juga, u finalu su se natjecali Josip Orišković (drugoplasirani), Dvorac Belaj, te Monika Neral (treće mjesto) trenutno bez zaposlenja. Prvak je sakupio najviše bodova u praktičnim disciplinama finala: opisu triju vina različite stilistike “na slijepo”, prepoznavanju šest različitih svjetskih destilata, posluživanju i dekantiranju crvenog vina, ispravljanju vinske karte, kreiranju menua na temelju zadanih vina, poznavanju svijeta vina i ophođenju s gostima. Kao i prethodne godine, finalno natjecanje odvijalo se na engleskom jeziku. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 16:33:06

Create Account