Mlado Međimurje predstavljeno u restoranu Rougemarin

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.11.2022. 13:09:26
Mlado Međimurje predstavljeno u restoranu Rougemarin

Foto: Marko Čolić

Deset međimurskih vinarija je i ove godine, ponovno početkom studenog predstavilo Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2022.Na  kušanju ovogodišnje berbe, koje su u četvrtak 03.11.2022. međimurski vinari upriličili u Zagrebu, u restoranu Rougemarin, okupili su se brojni ljubitelji mladog vina. Na prosudbu im je svoje uratke ponudilo  deset vinarija uključenih u projekt, a to su Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Munđarov breg, Preiner i Štampar.


Projekt Mlado Međimurje su pokrenuli mladi međimurski vinari koji su, prvi u Hrvatskoj, odlučili kupcima ponuditi mlada vina. Na taj su se način pridružili svjetskim vinskim regijama, posebice onima u Austriji i Francuskoj gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe. Specifičnost ovog projekta su i sami autori vina koji su redom mladi i ambiciozni pripadnici druge generacije vinara koji uspješno nastavljaju obiteljsku tradiciju proizvodnje vina.


Mlado Međimurje je nježno, živahno i atraktivno vino. Karakterizira ga lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris, vitko tijelo i lepršava svježina. Zbog toga je idealno  kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.2.2023. 12:43:25

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account