Nova šampionska titula za frankovku i 10 zlatnih medalja za graševine

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 20.6.2022. 15:57:51
Nova šampionska titula za frankovku i 10 zlatnih medalja za graševine

Foto: Vina Belje

Na 54. izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini i Festivalu graševine u Kutjevo Vina Belje  postigla su veliki uspjeh. Titulu šampiona, najveću titulu na ocjenjivanju 54. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske, osvojila je premium frankovka iz berbe 2012. koja je sazrijevala nekoliko godina u hrastovim bačvama, a potom odležavala u bocama. Ovo prestižno vino osvojilo je četiri šampionske titule u posljednjih godinu dana i svrstalo se među najbolja crna vina koja su ikada proizvedena u Baranji i cijeloj Hrvatskoj. 


Sjajan uspjeh na tim ocjenjivanjima ostvarile su i premium graševine Vina Belje s  osvojenih 10 zlatnih medalja, od kojih je osam osvojeno na najvećem i najznačajnijem domaćem ocjenjivanju graševine koje je održano na  Festivalu graševine u Kutjevu. 


„ Dvije zlatne medalje  upravo smo osvojili za naše frankovke i na Concours Mondial de Bruxelles. Važno je za naglasiti da su zlatne medalje osvojile i odležala frankovka iz 2012. i mlada frankovka iz 2019. što  pokazuje kontinuitet kvalitete beljske frankovke. “ istaknuo je Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje.


U povodu 325 godina postojanja, velikog jubileja koji kompanija Belje obilježava ove godine, Vina Belje puštaju na tržište limitiranu količinu od 325 butelja šampionske frankovke iz berbe 2012.  To su butelje koje su se čuvale u arhivi vinskog podruma Belje za ovu posebnu priliku i  vinski su kolekcionarski primjerci.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2022. 13:54:01

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account