Odgajateljica snimila dječju pjesmu o pranju ruku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.10.2020. 13:47:05
Odgajateljica snimila dječju pjesmu o pranju ruku

Foto: DV Čigra

Odgojiteljica Dječjeg vrtića Čigra osmislila je tekst i glazbu, a u snimanju pjesme i spota pomogla joj je jedna polaznica vrtića.



Pravilno pranje ruku sapunom i vodom sprječava širenje većine zaraznih bolesti. Kako bi djeca što lakše naučila kako dobro oprati ruke i time se zaštititi od koronavirusa, odgajateljica Dječjeg vrtića Čigra Ina Horvat stvorila je pjesmu „Perimo ruke pravilno“. Sama je osmislila tekst i glazbu, a u snimanju pjesme i spota pomogla joj je jedna polaznica vrtića.


„I prije pandemije koronavirusa pranje ruku u vrtiću je bilo temelj higijene, a od ožujka ove godine tome posvećujemo još više pozornosti. Većina djece brzo je svladala postupak pravilnog pranja ruku, a za one koji to tek trebaju naučiti, stvorili smo pjesmu. Vjerujemo kako će im sada ta rutina postati još lakša i zabavnija“, kazala je odgajateljica Ina Horvat.


Budući da dobro poznaje glazbeni ukus vrtićaraca, osmislila je pjesmu koja najmlađima lako ulazi u uho i koja im je zabavna za pjevanje.


Pjesma „Perimo ruke pravilno“ vrtićarcima je predstavljena u povodu Svjetskog dana pranja ruku u sklopu pouke o tom važnom koraku higijene.

Pranje ruku sapunom i vodom treba trajati najmanje trideset sekundi, a pranjem trebaju biti obuhvaćeni prsti, nokti, dlanovi i nadlanice. Tako se s ruku uspješno uklanjaju mikroorganizmi – bakterije i virusi.


Vrtićarci epidemiološka pravila i preporuke upijaju kao spužvice, pa, kažu u Dječjem vrtiću Čigra, svojim odgovornim ponašanjem utječu i na ljude u svojoj blizini. Pri poticanju djece na poštivanje novih pravila u vrtiću se spajaju suvremena pedagogija i psihologija. Djeci je važno objasniti zašto nešto rade, ali i koju dobru stvar time čine za sebe i članove svojih obitelji. 




Pjesma „Perimo ruke pravilno“ uvrštena je na platformu Čigra Digital, tj. može se pronaći na društvenim mrežama kojima se vrtić koristi.


Video: DV Čigra

Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2022. 9:41:55

Create Account