Predstavljanjem u Zagrebu, najavljeno Urbanovo u Međimurju

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 27.4.2022. 17:57:00
Predstavljanjem u Zagrebu, najavljeno Urbanovo u Međimurju

Foto: Nedjeljko Đurić - Gjuro

U sklopu Dana Međimurske županije ovog se vikenda u Cheese & Wine baru u Zagrebu održalo druženje zagrebačkih Međimuraca i njihovih prijatelja prilikom najave manifestacije „Urbanovo 2022.“Na predstavljanju Urbanova predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu, Matija Kikelj, istaknuo je: „Velika nam je čast što u samom srcu metropole imamo priliku predstaviti manifestaciju Urbanovo koja već niz godina oduševljava i nas Međimurce i naše goste. Posebno smo ponosni na vinsku kartu Međimurja , kao i na vrijednosti koje kao Zajednica Zagrebačkih Međimuraca živimo i promičemo – umjerenost, radišnost i poniznost. Stoga pozivamo da posjetite Međimurje i manifestaciju Urbanovo.“


Svoja su vina, koja će se moći kušati i na Urbanovu, predstavile  međimurske vinarije Štampar, Preiner, Podrum Štrigova, Kerman, Medenjak Knehtl i Dvanajščak Kozol, a uz to uživalo se i u mesu iz tiblice i u rezanoj šunki. 


Predstavljanje je održano  Cheese & Wine baru u Zagrebu u sklopu Dana Međimurske županije koji traju od 18. do 30. travnja.

Ugodnu je atmosferu upotpunio i uljepšao  svojim notama međimurski pijanist Nikola Grabar. 


Urbanovo, koje je  jedna od najvećih gospodarsko-turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske, te važan segment u promociji turizma u Međimurju održat će se od 13. do 15. svibnja.


Predstavljanje u metropoli organizirano je suradnjom Društva Međimuraca u Zagrebu, Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“  i Međimurske županije. Najavi manifestacije nazočili su i župan Međimurske županije Matija Posavec te predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ David Štampar.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.10.2022. 12:13:59

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account