Započela manifestacija „Lipanjska pozornica“, izletnički vlak za Ivanić stoji i u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.6.2023. 17:02:00
Započela manifestacija „Lipanjska pozornica“, izletnički vlak za Ivanić stoji i u Sesvetama

Foto: Promo

Tijekom mjeseca lipnja u Ivanić-Gradu će se održavati manifestacija „Lipanjska pozornica“ koja nudi brojna događanja. Manifestacija se organizira u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama s područja grada.Danas 3. lipnja 2023. godine u Ivanić-Gradu je otvoren 17. Obrtnički sajam – Tradicija, gastronomija i turizam i 9. Festival igračaka. Udruženje obrtnika Ivanić-Grada ove godine obilježava 50. godina od  prve osnivačke skupštine. „U proteklih 50 godina obrtnici su stekli iskustvo kao zalog za budućnost i novi rad. Grad obrtnicima uvijek daje podršku, a rezultat zajedničke suradnje je i ovaj sajam“, rekao je Antun Trojnar, predsjednik Obrtničke komore Zagreb. Predstavljaju se i obrtnička zanimanja od strane učenika strukovnih škola i samih obrtnika u cilju poticanja mladih na odabir strukovnih zanimanja za srednjoškolsko obrazovanje. 


Na Obrtničkom sajmu 40 izlagača izlaže svoje kreativne proizvode u centru grada. Mogu se pronaći raznolik program od proizvoda od buče i meda do nakita, modnih dodataka i ukrasa. „Nije teško biti gradonačelnik kad imaš s kime kvalitetno surađivati. Na tome zahvaljujem svim obrtničkim institucijama, a prije svega obrtnicima što se trude i rade i svoju egzistenciju ostvaruju vlastitim rukama. Ponosan sam na sve izlagače koji sudjeluju u razvoju našeg gradskog poduzetništva“, rekao je Javor Bojan Leš, gradonačelnik Grada Ivanić-Grada. 


Uz svečani mimohod olovnih vojnika otvoren je i  9. Festivala igračaka. Sportski park Zelenjak pretvoren je u veliko igralište s bogatim programom. Uz izložbe kolekcionara igračaka, LEGO kockica i maketa željeznica održavaju se kreativne likovne radionice, face painting, pikulanje i gumi-gumi. Djeca se mogu utrkivati drvenim konjićima, natjecati se u gađanju lukom i strijelom ili igrati alku na tatinim leđima. Ivanićgradski vatrogasci ponovno su pripremili veliki poligon sa nekoliko postaja na kojima uz zabavu podučavaju djecu o svom plemenitom pozivu.  


Manifestacija je namijenjena obiteljima s djecom predškolskog i školskog uzrasta, a okuplja proizvođače kvalitetnih i edukativnih igračaka te nudi dječje edukativne radionice, zabavne i rekreativne sadržaje i nastupe dječjih zborova uz slogan „Igra nikada ne umara“.  Kroz dva dana manifestacije djeca i odrasli mogu uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama.  U toku današnjem prijepodneva, na Festivalu su se predstavili Muzeji Hrvatskog zagorja (Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačke bune, Staro selo Kumrovec, Dvor Veliki Tabor, Galerija Antuna Augustinčića) sa svojim programima i edukativnim igrama i radionicama za djecu. Sutra od 10 do 13 sati predstavit će se muzeji s područja Moslavine (Muzej Ivanić-Grada, Gradski muzej Čazma, Muzej Moslavine Kutina).


U 17 sati, danas i sutra, u Selu Bajki pričat će se priče uz interaktivno sudjelovanje djece i radionicu. Nedjeljno prijepodne razveselit će Festival dječjih zborova, dok će se u popodnevnim i večernjim satima održati koncert sestara Hudrović i disco za djecu. 


Raspored Festivala igračaka pronađite ovdje: https://www.tzig.hr/manifestacije/festival-igra%C4%8Daka

Nositelji aktivnosti i partneri u organizaciji manifestacije su Udruga Tetragon, Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada, Udruga Tvornica smijeha, Muzej Ivanić-Grada, Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad, Grad Ivanić-Grad, Komunalni centar Ivanić-Grad, Javna vatrogasna postrojba, Dobrovoljna vatrogasna društva i dr.


Lipanjska pozornica je mjesečni urbani program tijekom kojeg će se predstaviti različiti oblici urbane kulture kroz četiri lipanjska vikenda.

Cjelokupni program događanja Lipanjske pozornice dostupan je ovdje: https://www.tzig.hr/manifestacije/lipanjska-pozornica. 


Besplatan parking dostupan je u cijelom gradu, a za vrijeme održavanja manifestacija posjetitelji mogu koristiti i HŽPP Izletnički vlak. Za 3. i 4.6. vozni red je slijedeći:

Polazak iz Zagreb GK je u 9.20-Maksimir 9.28-Sesvete 9.39-Dugo Selo 9.51 i dolazak u Ivanić Grad je u 10.12 sati.

Povratak iz Ivanić Grada je u 17.25-dolazak u Dugo Selo u 17.46-Sesvete 17.58-Maksimir 18.09 i Zagreb GK je u 18.16 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.6.2024. 13:32:17

Create Account