Brač Film Festival promovira mlade filmaše

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.7.2017. 21:15:01
Brač Film Festival promovira mlade filmaše

Foto:

Međunarodni festival igranog filma Brač Film Festival održat će se od 10. do 12. kolovoza u Supetru, nastavljajući s promocijom mladih filmaša, koji ove godine dolaze iz cijelog svijeta.


"Ovogodišnji program sadržajniji nego ikad nastavlja glavni cilj Festivala - promociju mladih i perspektivnih filmaša, a u samu organizaciju festivala uključeni su, osim već uhodanih mladih studenata iz regije Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore po prvi puta i oni iz cijelog svijeta (Engleske, Francuske, Libanona pa sve do daleke Kine", ističe se u najavi trećeg izdanja festivala.


Osim glavnog dugometražnog i kratkometražnog programa, Festivalska donosi dječji program, predavanja, okrugle stolove, izložbe te zabavni i glazbeni program. 


Na večernjim projekcijama prikazuju se odabrani europski filmovi u glavnom programu koji se prikazuje u ljetnom kinu. 


Među ostalim prikazat će se hrvatski film "Ministarstvo ljubavi" Pave Marinkovića, crnogorski "Igla ispod praga", prvijenac Ivana Marinovića te francuski "Projekt: Zajedno" Solveig Anspach, predstavljen na prošlogodišnjem Cannesu. 


Kratkometražni program je zamišljen kao platforma za studente filmskih akademija koji predstavljaju svoju godišnju produkciju - ove godine publika će imati prilike vidjeti kratkometražne uratke mladih autora iz Amerike, Estonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.


Više od 60 mladih entuzijasta sudjelovat će na radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima.  


Mlade filmaše će podruprijeti autori dugometražnih filmova, Pavo Marinković i glavni glumac iz njegova filma Stjepan Perić.


Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će održati masterclass na temu "Kako od ideje stvoriti film?", a drugu godinu za redom dolazi i uspješni srpski producent Miroslav Mogorović.


Za najmlađe su pripremljene projekcije nagrađivanih naslova, "Uzbuna na Zelenom vrhu" Čejen Černić, nizozemski "Mali Gangster" Arnea Toonenija i francuski "Novi klinac" Rudija Rosenberga.


Zbog velikog interesa taj se program ove godine seli u prostorije Osnovne škole Supetar i besplatan je za svu djecu.


Tijekom Festivala bit će otvorena izložba fotografija "Premijere" Marijane Marinović, rodom Bračanke koja dugi niz godina živi u New Yorku i fotografira poznate i slavne na crvenim tepisima diljem SAD-a.


Festival podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Grad Supetar i Turistička zajednica Supetra.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2022. 10:37:47

Create Account