Glazbeni dokumentarci na Tvrđavi sv. Mihovila

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 12.4.2017. 23:03:02
Glazbeni dokumentarci na Tvrđavi sv. Mihovila

Foto: Fah/ Žedno Uho/iš

"Solo Positivo Film Festival", međunarodni festival glazbeno-dokumentarnog filma, koji će se od 4. do 8. srpnja održati na tvrđavama sv. Mihovila, Barone i još jednoj lokaciji u Šibeniku, otvorit će nagrađivani glazbeni dokumentarac "The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years" poznatog redatelja Rona Howarda, najavljeno je u srijedu u konferenciji za novinare.


Zatvaranje 8. srpnja rezervirano je za "Liberation Day", dokumentarac o nastupu Laibacha u Sjevernoj Koreji. Iako još nije službeno potvrđeno, Slovenci bi ovog ljeta mogli zasvirati na Tvrđavi sv. Mihovila.  Ravnateljica Javne ustanove u kulturi "Tvrđava Kulture Šibenik" Gorana Barišić-Bačelić rekla je kako je festival glazbeno-dokumentarnih filmovima snažna poveznica s mnogim programima koji se održavaju na Tvrđavi sv. Mihovila.

"Njegujemo različite izričaje u glazbeno-scenskim događajima na našim tvrđavama, a posebno filmsku umjetnost. Kad smo dobili ponudu Admira Čulumarevića za festival, koji se dosad održavao u Starigradu-Paklenici, odmah smo ju prihvatili jer glazba je snažna poveznica između našeg i njihovog programa, što će obogatiti kulturni i umjetnički život Šibenika ovo ljeto", rekla je na Tvrđavi sv. Mihovila Gorana Barišić-Bačelić.


Šibenčane i njihove goste očekuje pet dana glazbeno-dokumentarnog filma te bogat popratni zabavni program.

Direktor festivala Admir Čulumarević rekao je kako je kombinacija glazbe i filma jedan od najpopularnijih žanrova u svijetu dokumentarnih filmova, a nekoliko njih osvojilo je i Oscara.  "Te naslove smo imali smo priliku gledati na našim dosadašnjim festivalima i ugostiti neke od njihovih autora. Nadamo se da će nam i ove godine to poći za rukom", rekao je Admir Čulumarević. 

Festival će otvoriti film koji prati 50. obljetnicu izdanja kultnog albuma Beatlesa "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", a zatvorit će ga Leibachov "Liberation day", snimljen na njihovoj turneji u Sjevernoj Koreji.

"Svaki dan bit će pet projekcija pa ćemo u pet dana prikazati 25 filmova",  rekao je direktor "Solo Positivo Film Festivala".


(Hina)


Create Account