Mladi filmaši snimaju svoje prve filmove na međunarodnim radionicima u Kraljevici!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.7.2017. 18:27:07
Mladi filmaši snimaju svoje prve filmove na međunarodnim radionicima u Kraljevici!

Foto: HFS

Nakon što su zajednički iskristalizirali teme i ideje, mladi filmaši na radionicima filma u Kraljevici ovih dana neumorno snimaju.

Radionice vode profesionalni mentori, a mladi su podijeljeni u sekcije igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma, s ciljem da tijekom tjedan dana radioničkog druženja snime kratke filmove. Svaka grupa snima svoj film koji će biti prikazan na samom kraju radionica.


Radionica za animirani film

Filmske radionice za djecu i mladež održavaju se od 25. srpnja do 1. kolovoza u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. To je jedinstven projekt zamišljen kao edukacijski  program koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom. Na ovogodišnjem izdanju radionica sudjeluju mladi ljubitelja filma iz Slovenije, Mađarske, Italije i Hrvatske.


Radionica za igrani film


Uz već tradicionalni radionički program koji je ove godine međunarodnog karaktera s obzirom da su dvojica voditelja iz Slovenije, odnosno Mađarske (uz profesionalne mentore: medijskog pedagoda Zorana Šmida is Slovenije, medijskog pedagoga Tamasa Gabelija iz Mađarske, animatora Hrvoja Seleca iz članice udruge Vanima i direktora fotografije Borisa Poljaka iz članice udruge Kino klub Split) lani su uvedene i večernje projekcije otvorene za javnost, a ovogodišnji novitet je i masterclass Luke Hrgovića – animatora koji se specijalizirao u segmentu specijalnih efekata. 

Također osmišljena je i suradnja s Busho Film Festivalom iz Budimpešte u okviru koje će najaktivniji sudionik svih radionica ići na festival Busho u Budimpešti. Kako bi se napravila bolja povezanost s revijskim i ostalim obrazovnim programima, na radionici animiranog filma radit će se festivalski foršpan za 55. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece dok će se na radionici za igrani film raditi foršpan za Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži. Povezivanje s Nastavom filmske umjetnosti odvit će se u segmentu večernjh analiza te će se tako ljetni ciklus Nastave filmske umjetnosti održati upravo u Kraljevici.


Radionica za dokumentarni film


Premijera uradaka koje su sudionici snimili tijekom radionica održat će se na samom kraju radionica, 31. srpnja u 21:30.


Hrvatski filmski savezVezane vijesti
Ažurirano: 7.10.2022. 14:27:02

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account