Shakespearova predstava "Cimbelin" na velikom platnu kina "Tuškanac"

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 22.1.2017. 13:24:14
Shakespearova predstava "Cimbelin" na velikom platnu kina "Tuškanac"

Foto: cimbelin.jpg

U sklopu ciklusa Velika kazališta na velikom platnu u zagrebačkom kinu Tuškanac u nedjelju će se prikazati snimak Shakespearove predstave "Cimbelin", u izvedbi Royal Shakespeare Company.


Publika će imati prilike vidjeti trosatnu snimku predstave "Cymbeline", koja se najavljuje kao "zamršena legenda iz pretkršćanskoga doba u raskošnom poetskom ruhu".

Britanski kralj Cymbeline ženi se neugodnom ženom koja ima arogantna sina Clotena, no ipak ugovara brak između predivne kćeri Imogen i Clotena, a čemu se djevojka itekako protivi i usprkos očevoj odluci udaje se za siromašnog ali časnog Posthumusa Leonatusa.

Cymbeline protjera Posthumusa koji utočište pronalazi u Rimu, no prije odlaska Imogen mu daruje dijamantni prsten, a on njoj narukvicu. Iako se priča komplicira uslijed prerušavanja, zamijenjenih identiteta, prevare, izdaje i otrova, ipak ima tradicionalan komični završetak.

"The Guardian" je o predstavi pisao kako je, "smještena u distopijsku atmosferu nakon Brexita, u režiji Melly Still čudna i umnogome pretjerana, ali ne krije velike osjećaje te se odlikuje odličnim glumačkim ostvarenjima".

Whatsonstage.com je ocijenio pak kako će ta predstava "zarobiti svu pozornost gledatelja i neće je tek tako ispustiti".

U predstavi glume Gillian Bevan, Doreene Blackstock, Bethan Cullinane, Hiran Abeysekera.

Kako bi gledateljima omogućio da vide nove kazališne svjetske produkcije kino Tuškanac u ciklusu "Velika kazališta na velikom platnu" redovito prikazuje snimke odabranih kazališnih uprizorenja drama i komedija.


(Hina)


Create Account