"Vrata širom otvorena" u zagrebačkoj Kinoteci

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 23.9.2017. 10:56:36
"Vrata širom otvorena" u zagrebačkoj Kinoteci

Foto: Ilustracija

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u subotu će u kinu Kinoteka predstaviti cjelodnevni program "Vrata širom otvorena", kojemu je cilj besplatnim događanjima za građane svih generacija promicati izvrsnost u različitim kulturnim i umjetničkim područjima.


Program počinje u 10 sati ujutro, predstavom za djecu "Rajsko voće na uglu", nastalom u suradnji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca i Osnovne škole Pavleka Miškine. 

U središtu priče je kvartovska voćarnica "Rajsko voće" koje jedva opstaje zbog opake konkurencije fast fooda "Divlja krava" koji posluje u istoj ulici, no stvari se počinju mijenjati kada nabave egzotični kampalski kaki. 

Pola sata kasnije najmlađe će zabaviti nastup mađioničara Jape, a na radionici "Mali svijet trikova i iluzija" moći će se naučiti ponešto o iluzionističkom umijeću. 

Uslijedit će projekcija kratkometražnog igranog filma "Chudo-vishta", nastalog na glumačko-filmskoj radionici Centra u okviru programa "Od ideje do filma". 

Za ljubitelje kvizova od 17 sati će se održati nagradni Kviz općeg znanja (KOZ), u sklopu kojega će ekipe sastavljene od dva do četiri člana, provjeravati koliko znaju o filmskoj umjetnosti. 

Za večernji termin rezervirana je projekcija proslavljenog filma "Mali vojnik" Jean-Luca Godarda, koji je snimljen 1960., no bio je zabranjen do 1963. godine. Radnja je smještena u vrijeme alžirskog rata, a u glavnoj ulozi je Anna Karina, što je bila njezina prva suradnja sa slavnim redateljem, za kojega se ubrzo i udala.  

Ako to vremenske prilike dopuste tijekom dana u dvorištu Kinoteke održat će se nekoliko kreativnih likovnih radionica pod vodstvom akademske slikarice Ksenije Filipović. Sudionici radionice izrađivat će životinjske skulpture, te skulpture inspirirane djelima Vjenceslava Richtera.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.10.2022. 14:27:02

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account