Završen ovogodišnji Zagreb Film Festival

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 22.11.2021. 16:23:15
Završen ovogodišnji Zagreb Film Festival

Foto: John Pavlish

Hrvatskom premijerom filma Danisa Tanovića “Deset u pola”  završen je ovogodišnji Zagreb Film Festival.U punom Kinu SC, publika je velikim aplauzom nagradila filmsku ekipu: redatelja i scenaristu Danisa Tanovića, scenaristu Nikolu Kuprešanina, glumicu Anju Matković, glumce Branka Đurića, Izudina Bajrovića, Kerima Čutunu, Gorana Navojca, Almira Palatu, Ediba Ahmetaševića, direktora fotografije Damira Šagolja i producenta Jovana Marjanovića.

Od 28. studenoga slijedi premijera filma u Srbiji, na Festivalu autorskog filma u Beogradu, te specijalne projekcije s ekipom filmova u još nekoliko gradova. U kina dolazi 2. prosinca 2021.

Tanovićev film “Deset u pola” nastao je u sklopu projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.


Radnja filma događa se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla  pojesti ”najbolje ćevape u Sarajevu”. On ju pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kave. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Film je otvorio ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, a prije Zagreb Film Festivala prikazan je I na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festival i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Regionalni kino-distributer filma “Deset u pola”  je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala, Con film grupacija u suradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.5.2024. 15:05:54

Create Account