Chui i Jazz orkestar HRT-a na Ljetnoj pozornici Bundek

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 6.7.2017. 18:14:40
Chui i Jazz orkestar HRT-a na Ljetnoj pozornici Bundek

Foto: HINA/ es

Mladi hrvatski trio Chui, glazbeni sastav koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu, nastupit će u utorak 11. srpnja na Ljetnoj pozornici Bundek, gdje će uz pratnju Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije predstaviti presjek svojeg dosadašnjeg stvaralaštva, ali u novim aranžmanima.


Kako se ističe u najavi, koncert je dio kulturne manifestacije ZgKUL - Zagrebačko kulturno ljeto, a time će jedan od najuzbudljivijih i najneuobičajenijih sastava na domaćoj glazbenoj sceni i popularni "jazzeri" ponovno zajedno stati pred publiku nakon dva uzastopna rasprodana koncerta održana u ožujku u dvorani Gorgona MSU-a.

Koncerte je mjesečnik Cantus proglasio za "jazz koncert godine", a druga večer koncerta je snimljena te je za jesen ove godine najavljen i izlazak studijskog materijala.


Jazz orkestrom HRT-a dirigirat će maestro Andreas Marinello, a od kritike i publike hvaljeni trojac Chui, koji već pet godina uspješno spaja klupsku glazbu s jazzom, elektronikom i rock 'n' rollom, na Bundeku će predstaviti presjek svojih triju dosadašnjih albuma, "Chui" (2012.), "The Second Arrival" (2013.) i "Third Sun From the Stone'" (2015.).

Sva tri albuma objavljena su pod egidom Dancing Beara a nastupom u sklopu novog izdanja ZgKUL - Zagrebačkog kulturnog ljeta predstavit će osam skladbi za tu prigodu "preodjevenih" u nove jazz aranžmane, pod paskom šefa dirigenta "jazzera" Marinella i pijanista Jazz orkestra Josepha Kaplowitza, te Luke Žužića, koji u Orkestru djeluje kao trombonist.

Ulaz na koncert bit će slobodan.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2024. 13:44:50

Create Account