Premijera Zvukova Oktogona ove nedjelje u podne

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 19.3.2022. 13:08:08
Premijera Zvukova Oktogona ove nedjelje u podne

Foto: TZG

U sklopu predstavljanja novog projekta Turističke zajednice grada Zagreba Zvuci Oktogona, Zagrebački solisti će u nedjelju, 20. ožujka, u zagrebačkom Oktogonu od 12 sati, održati koncert ususret obljetnice rođenja Johanna Sebastiana Bacha. 




Predviđeno trajanje koncerta je oko 45 minuta, a ulaz je besplatan. 


Tom prigodom, direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld je izjavila: „Zvuci Oktogona još je jedno u nizu  glazbenih događanja koje je pokrenula Turistička zajednica grada Zagreba. Sa Zagrebačkim solistima realizirali smo, od početka pandemije, više projekata, približavajući, tako, vrhunsku klasičnu glazbu našim sugrađanima i posjetiteljima. Zahtjevna vremena stvaraju nove mogućnosti, a umjetnici i umjetnost pomažu sa svojim djelima i izvedbama da lakše prođemo kroz životne realnosti, stoga ovim putem zahvaljujem Zagrebačkim solistima što su se uključili u projekt Zvuci Oktogona. TZGZ je strateški usmjerena prema razvoju kulturnog turizma, a kako je Zagreb izuzetno bogat upravo s kulturnim sadržajima, potrebno je učiniti dodatne napore u povezivanju kulture i turizma.“


„Pozicioniranje Zagreba kao turističke destinacije s naglaskom na kulturu pravi je put za naš grad jer itekako ima temelja u našim brojnim umjetnicima i institucijama. Čast nam je što nas je Turistička zajednica izabrala kao izvođača u projektu Zvuci Oktogona.“, kazao je Krunoslav Marić, predsjednik Upravnog vijeća slavnog ansambla i podsjetio na crticu bečke kritike jednog nastupa Zagrebačkih solista  „Ako želite slušati Mozarta – idite u Zagreb“.


Zvuci Oktogona održat će se tri puta u godini, a imaju za cilj obogatiti turističku i kulturnu ponudu te približiti građanima najpoznatija djela klasične glazbe.



Vezane vijesti
Ažurirano: 1.3.2024. 13:22:36

Create Account