Sesvetska kulturna jesen: Koncert gudačkog kvarteta Animato

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.9.2017. 18:07:16
Početak: 24.09.2017. 19:30
Sesvetska kulturna jesen: Koncert gudačkog kvarteta Animato

Foto: NS Sesvete

U sklopu manifestacije Sesvetska kulturna jesen organizatora Narodnog sveučilišta Sesvete, ove nedjelje, 24. rujna u župnoj crkvi u Sesvetama koncert će održati Gudački kvartet Animato.



Kvartet čine: MARTINA DRAKULIĆ – violina, LARA SILVESTRI – violina, PETAR HALUZA - viola i LOVORO KOVAČEVIĆ - violončelo.  Koncert u župnoj crkvi Svih Svetih započinje u 19.30 sati uz slobodan ulaz.


Gudački kvartet Animato nastao je iz želje za zajedničkim muziciranjem u krugu prijatelja po starim običajima zagrebačkih salona s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Jezgru kvarteta čine Lovro Kovačević, violončelist, i Martina Drakulić, violinistica, brat i sestra odrasli uz glazbu u obiteljskom domu na Pantovčaku. S njima muziciraju violinistica Lara Silvestri Valdevit i violist Petar Haluza. 


Temelj ovog komornog sastava je svakako prijateljstvo, te zajednička želja da ujedine klasičnu glazbu, evergreene, popularnu i tradicionalnu glazbu te ih prezentiraju široj publici i podjednako približe starijoj i mlađoj populaciji. Specijalnost ansambla nisu veliki nastupi u koncertnim dvoranama, premda ne izostaju i takvi. Aktivno sudjeluju i u edukativnim programima za djecu zagrebačkih škola, u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, uz interaktivne glazbene priče. Redovito sudjeluju i na adventskim manifestacijama Grada. 


Velika želja im je probuditi u mladima interes za “dobrom” glazbom, približiti zvuk klasičnog gudačkog kvarteta svim slojevima društva, oživiti stare običaje salonskog muziciranja i najvažnije od svega, činiti ljude sretnima i izmamiti osmjeh na licu te pokoju suzu u oku slušatelja. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2024. 13:44:50

Create Account