Dragutin Šporec: Mislim, radim, napredujem, izložba crteža sesvetskog osnovca u Obloku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2023. 9:10:46
Dragutin Šporec: Mislim, radim, napredujem, izložba crteža sesvetskog osnovca u Obloku

Foto: Sanela Đurinec Raič

U Galeriji Oblok sesvetski osnovnoškolac Dragutin Šporec otvorio je svoju prvu samostalnu izložbu likovnih radova.



Sesvetski osnovnoškolac, Dragutin Šporec, talentirani je mladi Sesvećan koji se kroz edukaciju u Ostvarenju profilirao kao vrsni crtač i sve bolji slikar. Dragec od milja uz talent za slikarstvo, pokazao se i kao vrsni mladi glazbenik u svojoj dobi koji pohađa Glazbenu školu Zlatka Grgoševića.


Zanatski izvrsne likovne radove izložio je u Galeriji Oblok gdje je sinoć izložba uz mnoštvo posjetitelja i otvorena.


Obzirom da je voditeljica Ostvarenja ak. slikarica Sanela Đurinec Raič počela povezivati likovne izložbe s radionicama art terapije, ovu Dragutinovu izložbu iskoristit će na terapiju glazbom, obzirom i na njegov drugi umjetnički izričaj, a to je glazba. Tako će biti priređena dva predavanja i interaktivne radionice: u utorak u Gimnaziji Sesvete u polivalentnoj dvorani biti će predavanje i terapija glazbom mag. psihologije Marije Granić, a u petak art terapija mag. umj. Blanka Stančić voditeljica inkluzivne umjetničke galerije. Sve od 18;30 sati.


O autoru:

Dragutin Šporec rođen je 2. studenoga 2009. godine u Zagrebu, učenik je 7. razreda OŠ Luka, Sesvete. Već od rane dobi pokazuje interes za crtanje i slikanje te polaskom u školu uspješno sudjeluje u nizu likovnih natječaja. Primjerice, osvaja nagradu na državnom natječaju “Moja vlastita knjiga” 2019. godine i to za pisanje i ilustriranje slikovnice Grozdov san. Godine 2018. kreće u Osnovnu glazbenu školu Zlatka Grgoševića u Sesvetama, gdje svira gitaru, a te iste godine počinje polaziti i radionice kreativnog crtanja i slikanja Ostvarenje. S drugim polaznicima ovih radionica sudjeluje na različitim skupnim izložbama, u projektima i humanitarnim akcijama. Sve to mu omogućuje da radi na svojim likovnim vještinama, ali i da stječe one društvene komunikacijske te razvija zajedničke vrijednosti kao što su sloboda izražavanja i humanost.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account