Franciska Topolovec izlaže svoje likovne radove u Zelenim i plavim Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.6.2024. 16:03:00
Franciska Topolovec izlaže svoje likovne radove u Zelenim i plavim Sesvetama

Foto: ZIPS

Ovo je druga samostalna izložba mlade akademske slikarice Franciske Topolovec.Mlada slikarica Franciska Topolovec otvorila je izložbu svojih likovnih radova u galerijskom prostoru udruge Zelene i plave Sesvete. Ovo joj je druga samostalna izložba u kojoj slike svjedoče izvedbenoj svježini i izričajnoj koherentnosti i kako je to lijepo zapisala autorica predgovora katalogu, također mlada povjesničarka umjetnosti, kustosica Mateja Pavlic: “Franciska oblikuje bogatstvo svoje stvaralačke imaginativnosti apstrahirajući do granice neprepoznatljivosti. Razlaže na motiv, zatim ga ponovno logikom likovnog arhitekta bojama sastavlja u prepoznatljiv motiv.“…


…Svjesna sebe u višeobličnom svijetu kojim je okružena, osjećajući time svoj smisao u njemu, ono što nam slikarica U predstavljenim pejzažima nudi, upravo je onaj još jedan pogled, stepenicu više od objektivnog oka postavljena, jedna dimenzija gledanja, duhovna, filozofska, i ako i nije probuđena u nama, ona je budi.“


Izložbu je otvorio predsjednik ZIPS-a, Ante Damjanović, a na otvorenju se publici obratila i sama autorica zahvalivši mnogima koji su došli unatoč blagdanu.


Izložba naslovljena Sanjivi pejzaži još je jedna likovna poslastica kojom nas je počastila udruga Zelene i plave Sesvete i koju svakako trebate pogledati. Izložba se može pogledati do 18. lipnja.


O slikarici: 

Franciska Topolovec rođena je 1997. godine u Zagrebu. Magistrirala je slikarstvo na ALU u Zagrebu, 2022. u klasi prof. Duje Jurića. Članica je HULULK-a. a do sada je izlagala na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji i jednoj samostalnoj.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2024. 15:24:50

Create Account