I ti si umjetnik", sinoć otvorena izložba slika u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.10.2021. 9:30:38
I ti si umjetnik", sinoć otvorena izložba slika u Muzeju Prigorja

Foto: Irena Vidošević

Kako ostvariti snove i postati umjetnik? Odgovor na ovo pitanje dala je izložba slika koja je postavljena u Muzeju Prigorja, a otvorenje je upriličeno sinoć ispred Muzeja.




Izložba slika "I ti si umjetnik", slikara hobista otvorena je sinoć na prostoru ispred Muzeja Prigorja, a postavljena u Galeriji Kurija. Polaznici kreativnih radionica Ostvarenja formalno jesu slikari amateri, međutim, ova je izložba pokazala da se njihovi izloženi radovi po svemu mogu mjeriti s mnogim "profesionalnim" slikarima.


A svoje radove izložili su: Biserka Gašparac, Sandra Požar, Sanja Vidović, Lorena Čvek, Antonija Bubalo, Ivica Lipovac, Ema Lucija Lipovac, Karlo Podunajec, Kristina Pukšec i Marija Jurilj Karačić koji su svoja umjetnička djela ostvarili kroz radionicu za odrasle edukativnih poduka iz crtanja i slikanja Ostvarenje pod vodstvom mag. umj. Sanele Đurinec Raič, akad. slik.


Izložbu je otvorio kustos Muzeja Prigorja, ak. slikar Tomislav Dilber, a u ime autora obratila se Biserka Gašparac.


Gledajući izložene slike umjetnika na izložbama početnici u slikanju ili crtanju često sebi postavljaju pitanje: kako je umjetnik odlučio odakle će početi? Upravo u tom pitanju skrivena je osnovna poteškoća kada se jednom u životu odlučimo slikati. Odakle ću početi? Hoću li znati? Ja u stvari ne znam slikati... 

Polaznici grupe za odrasle, edukativnih poduka iz crtanja i slikanja Ostvarenje, više ne postavljaju takva pitanja, jer su kroz godine bivanja, crtanja i slikanja zajedno uvidjeli da su ona suvišna. Shvatili su da umjetnici mogu biti svi koji se hrabro otvore pred praznom površinom papira ili platna, a na tu hrabrost potiče voditeljica Sanela Đurinec Raič. Maštovitost svakog polaznika ogleda se u njegovom stilu, bojama i izražajnosti. U tome je i vrijednost Ostvarenja, kao poduke i radionice, na kojima smo puno naučili, koja nas otkriva, upotpunjuje i obogaćuje, a slobodne sate čini plemenitijim i korisno provedenim - naglasila je Biserka Gašparac na otvorenju izložbe. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2024. 13:08:20

Create Account