Održano predavanje i izložba o umjetnosti budućnosti - Infra red painting

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2021. 14:08:36
Održano predavanje i izložba o umjetnosti budućnosti - Infra red painting

Foto: Roberta Topolovec Pulko

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara i Narodno sveučilište Sesvete predstavili su početkom tjedna  izložbu grupe Infra  "Infrered painting - umjetnost budućnosti" u Galeriji Oblok Knjižnice Sesvete i Galeriji dvorane Narodnog sveučilišta.



Izložbom se predstavlja dvanaestero vizualnih umjetnika, članova grupe Infra koji su u svoj likovni medij implementirali infrared tehnologiju, te stvaraju slike dvostruke pojavnosti, tzv. infrared slike. Zajedno s njihovim uradcima predstavljena su i prve infrared slike polaznika istoimene likovne radionice koja se održala tjedan dana ranije.


Prije samog otvorenja, u 18 sati, u dvorani Narodnog sveučilišta, dr.sc.Jana Žiljak Gršić i mag.art hist. Sanda Stanaćev Bajzek  održale su predavanje "Infrared art - od dizajna do slikarstva".  Izložba se može razgledati do 30.9.2012.


GRUPA INFRA je osnovana od strane likovnih entuzijasta, umjetnika i istraživača koji na vrlo specifičan način povezuju znanost i umjetnost. Koristeći znanja stečena kroz godine istraživanja fenomena infracrvene svjetlosti i njezine primjene u detekciji i analizi dubinskih slojeva likovnih radova o kojima bismo željeli znati puno više nego što nam govori površinski vizualni dojam, autori – članovi INFRA grupe, na slikarskoj podlozi grade slojevite strukture svojih kreacija. Pri tom dodiruju granice pitanja i zagonetki, povezuju tehnološke inovacije s radošću igre te otvaraju prostor novim izazovima i novim porukama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.3.2024. 16:03:25

Create Account