Povodom Međunarodnog dana invalida otvorena u Muzeju Prigorja izložba Svi smo mi umjetnici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.12.2021. 10:40:04
Povodom Međunarodnog dana invalida otvorena u Muzeju Prigorja izložba Svi smo mi umjetnici

Foto: Sesvete danas, HULULK

Izložba likovnih radova nastalih na radionicama likovne terapije VII -„Svi smo mi umjetnici“ upriličena je jučer  povodom Međunarodnog dana invalida u Muzeju Prigorja Sesvete.


Izložbu su predali na pozornost javnosti ravnateljica Muzeja Prigorja Morena Želle, predsjednica HULULK-a i kustosica izložbe Sanda Stanačev Bajzek, te PR muzeja Tomislav Mrčić.


Uspješno realizirani dosadašnji projekti kreativnih likovnih radionica s elementima art terapije koju Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) u svojim prostorima organizira i provodi već sedam godina potaknula je voditeljicu projekta Sandu Stanačev Bajzek da unatoč nemiloj epidemiološkoj situaciji i u 2021. nastavi radom na integracijom osoba s intelektualnim teškoćama, kao i drugim hendikepom u sustav likovnog stvaralaštva. 


Ovogodišnji ciklus radionica likovne terapije objedinjen je pod zanimljivim nazivom „Svi smo mi umjetnici“.  

U ovaj program od samoga početka uključeni su korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb, odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, vugrovečke umirovljenice, stanovnici Sesveta – polaznici likovnih radionica Narodnog sveučilišta Sesvete, a ove godine prvi puta  pridružile su se članice Udruge slabovidnih osoba iz Kranja (Slovenija).


Oblik ovakvih edukativnih i terapijskih umjetničkih druženja prilika je suradnje umjetnika i potrebitih skupina s lokalnom zajednicom, mogućnost da se osobe s intelektualnim poteškoćama i invaliditetom bolje prezentiraju i integriraju u zajednicu kroz poticanje suradnje i s raznim kulturnim institucijama, poput umjetničkih galerija i muzeja te kompatibilnih udruga i  organizacija. Stoga i ove godine likovno terapijski projekt HULULK-a završava izložbom u Muzeju Prigorja u Sesvetama, u kojem izlaže već nekoliko godina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2024. 13:08:20

Create Account