Više od stotinu polaznika Ostvarenja izložilo likovne radove na izložbi Izađimo Van! Dotaknimo zelenilo”

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.6.2024. 15:24:50
Više od stotinu polaznika Ostvarenja izložilo likovne radove na izložbi Izađimo Van! Dotaknimo zelenilo”

Foto: Ostvarenje

Kroz ovu izložbu Ostvarenje, odnosno autori izložbe šalju poruku o zaštiti livada i zelenih površina, te odlaska u prirodu.
Ostvarenje, poduka učenja crtanja i slikanja za male i velike umjetnike s ponosom je sinoć u galerijskom prostoru Zelenih i plavih Sesveta (ZIPS) izložilo radove stotinjak polaznika ovog sve popularnijeg načina učenja vlastitog ostvarenja u likovnom izričaju.


Izložba nosi naziv “Izađimo Van! Dotaknimo zelenilo” i samim nazivom poziva na ekologiju i zdrav život. U ime domaćina, udruge ZIPS nazočnima se obratio tajnik udruge Radoslav Dumančić, zatim voditeljica Ostvarenja Sanela Đurinec Raič, te u ime Ostvarenja: Biserka Gašparac i Branko Podolar. 


Tema je otvoreni prostor, zelenilo, livada, šuma. "Izađimo van i provedimo vrijeme vani, osjetite travu pod nogama, udahnite svježi zrak i uživajte u prirodi jer to je vrlo osvježavajuće i opuštajuće. Uživaj u svom trenutku! "Bos hodati po travi je divan način da se povežeš s prirodom i osjetiš zemlju pod nogama. To može pomoći u smanjenju stresa, poboljšanju cirkulacije i pružiti osjećaj slobode i opuštenosti", rekla je tom prigodom voditeljica Đurinec - Raič.


Prema njenim riječima, Ostvarenje kroz ovu izložbu šalje poruku o zaštiti livada i zelenih površina, te odlaska u prirodu. Također uništenje livada može imati ozbiljne ekološke i ekonomske posljedice.  Kroz ovu se izložbu apelira na mjere zaštite:

Zaštita prirodnih rezervata: Stvaranje zaštićenih područja može pomoći u očuvanju livada.

Održiva poljoprivreda: Promicanje održivih poljoprivrednih praksi može smanjiti pritisak na livade. 

Podizanje svijesti: Edukacija javnosti o važnosti livada može pomoći u njihovom očuvanju. 

 Rehabilitacija: Programi obnove mogu pomoći u vraćanju degradiranih livada u prvobitno stanje. Zato Uživaj u tom trenutku i osjeti prirodne ljepote koje te okružuju. 


 Na izložbi izlaže stotinjak polaznika, od najmlađih do onih najstarijih umjetnika ove škole. 

Koncept izložbe: mr. umj. Sanela Đurinec Raič, akad. slik. i Ivona Katalinić, edukator likovne kulture, prvostupnica


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.6.2024. 16:03:00

Create Account