Objavljena knjiga "Fatima-cijela istina" u povodu 100 godina od Gospina ukazanja

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 21.4.2017. 20:29:21
Objavljena knjiga "Fatima-cijela istina" u povodu 100 godina od Gospina ukazanja

Foto: EPA/PAULO CUNHA

"Knjiga "Fatima - cijela istina" u kojoj autor Saverio Gaete nudi mnoštvo informacija o ukaznju Gospe u portugalskom svetištu Fatima  gdje će se u svibnju proslaviti stogodišnjica Gospina ukazanja, predstavljena je u petak u nakladnoj kući Verbum u Splitu.


Glavni urednik Verbuma Petar Balta istaknuo je  na konferenciji za novinare da knjiga 'Fatima – cijela istina' sadrži vrlo pregledne i cjelovite informacije o ukazanjima u Fatimi". Napomenuo je da će u svibnju ove godine prigodom proslave stogodišnjice ukazanja u Fatimi svetu misu predvoditi papa Franjo i tom prigodom proglasiti svetim dvoje vidioca iz Fatime - Franju i Jacintu.

Iako nema vjernika koji nije čuo za Gospu Fatimsku i za Gospina ukazanja trojici malih pastira u Portugalu, ipak svega maleni broj ljudi zna što se točno dogodilo u Fatimi, koje su bile Gospine riječi, i o čemu je točno riječ u “fatimskoj tajni”, rekao je Balta.

Istaknuo je kako je još više nepoznanica oko toga je li 'fatimska tajna' doista do kraja obznanjena i dovršena ili se proroštva iz Fatime odnose na vrijeme u kojem živimo i neposrednu budućnost koja je pred nama, kao što je dao naslutiti i papa Benedikt XVI. kada je u Fatimi poručio: „Bio bi u zabludi onaj tko bi pomislio da je proročko poslanje Fatime dovršeno“.

"O svemu tome u knjizi 'Fatima – cijela istina' sustavno progovara ugledni vatikanist i autor više vjerskih bestselera Saverio Gaeta, koji u ovom vrlo zanimljivom djelu donosi cjelovit i iscrpan pregled događanja u Fatimi, njegove stoljetne povijesti ukazanja u Fatimi, informacije o vidiocima, detaljne opise sva tri dijela tajne, posvetu Bezgriješnomu Srcu Marijinu, kao i pobožnosti koje je preporučila Gospa od Krunice," objasnio je Balta.

Novinarskom objektivnošću Saverio Gaeta iznosi i sve činjenice vezane za ukazanja, kao i mišljenja o Fatimi svih papa, od Benedikta XV. do aktualnoga pape Franje, koji je vrlo znakovito posvetio svoj pontifikat Bezgriješnomu Srcu Marijinu, dodao je.


Gaeta se u posebnom dijelu knjige bavi u posljednje vrijeme potaknutim pitanjima je li Gospina poruka objavljena u cijelosti, dajući tako cjelovitu sliku koja pomaže rasvijetliti sumnje te razjašnjava intrigantne i nejasne dijelove poruke.

Balta je također podsjetio da je papa Ivan Pavao II. jednom istaknuo kako je među svim znakovima vremena 20. stoljeća, Fatima jedan od najvećih, a, dodao je, ova izvanredna knjiga objavljena sada u hrvatskom prijevodu, na nov i izvanredan način osvjetljava ovaj epohalni događaj koji je obilježio i promijenio povijest Crkve i cijeloga svijeta.


(Hina)


Create Account