U Knjižnici Sesvete predstavljena knjiga „Za violončelo solo“

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.12.2020. 12:15:53
U Knjižnici Sesvete predstavljena knjiga „Za violončelo solo“

Foto: Knjižnica Sesvete

Predstavljanje knjige je u sklopu novog normalnog održano u virtualnom okruženju putem video prijenosa, odnosno zapisa.Autobiografska knjiga talijanskog violončelista i pisca Luce Signorinija „Za violončelo solo“ predstavljena je u Knjižnici Sesvete u ponedjeljak 14. prosinca, a predstavila ju je Suzana Glavaš koja je knjigu i prevela, te književnik i književni kritičar Rade Jarak.


Predstavljanje koje je započelo tonskom snimkom izvedbe autora, održano je u epidemiološkom okruženju u virtualnom svijetu, dakle predstavljanje je dostupno putem video zapisa na fejsbuku, na ovoj poveznici.O knjizi: 

"... to djelo, u suvremenoj talijanskoj književnosti, zauzima visoko mjesto i ima doista rijetke odlike: autor joj je profesionalni violončelist i odličan priznati spisatelj. Odabrati ga za prevođenje iz uvjerenja i ljubavi bilo je lako jer roman već kod prvog čitanja osvaja čitatelja iskrenošću i ljepotom naracije, važnošću ispričanih priča, profinjenim društvenim angažmanom te umjetničkim promišljanjima svih vrsta, od glazbe do slikarstva, povijesti i poezije, antropologije i religijâ, sociologije i jezika, glazbenog pedagoškog rada i kritiziranja metodike istog. Sve to kroz život jednog običnog čovjeka, koji je velikim trudom i radom na sebi, ali i padovima u alkoholizam i beznađe, uspio ostvariti violončelističku svjetsku karijeru i uspeti se na vrh društvene ljestvice.​"

Vezane vijesti
Ažurirano: 26.3.2022. 10:07:17

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account