"Malci muzikalci", održana glazbena terapijska radionica za djecu, ali i odrasle

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.4.2023. 9:02:34
"Malci muzikalci", održana glazbena terapijska radionica za djecu, ali i odrasle

Foto: Sanela Đurinec Raič

Marija Granić: "Meni je ovo bila posebna grupa, osjetio se taj umjetnički aspekt. Nadam se da je i djeci bilo korisno i da će zapamtiti neke stvari koje su se ovdje dogodile".



Ostvarenje je održalo još jednu terapijsku radionicu, ovoga puta vezanu uz izložbu Dragutina Šporca, sesvetskog osnovnoškolca koji je osim likovnom umjetnošću nadaren i glazbom te je polaznik sesvetske glazbene škole. Tim je povodom Ostvarenje u polivalentnoj dvorani Gimnazije Sesvete organiziralo paralelno istovremeno dvije radionice, za djecu i odrasle. 


Tako je održana radionica za roditelje na temu „Glazbeni odgoj – kako koristiti glazbene aktivnosti u odgoju djece za poticanje socioemocionalnih vještina“. Cilj je bio istaknuti važnosti glazbenog odgoja, potencijalnih prepreka i izazova u formalnom i neformalnom glazbenom obrazovanju te osvijestiti pozitivne ishode glazbene edukacije na sve aspekte ljudskog funkcioniranja, a posebno na mentalno zdravlje.


Radionica za djecu na temu „Malci muzikalci“ – provođenje glazbenih aktivnosti važnih za poticanje socioemocionalnih vještina kod djece, prorada i imenovanje primarnih emocija. Cilj je educirati djecu verbalizirati emocije uz pomoć glazbe, opisati situacije u kojima se određene emocije javljaju, podučiti djecu koristiti glazbu u svrhu izražavanja emocija (neovisno o glazbenom obrazovanju).


Radionicu je vodila Marija Granić, magistra psihologije u udruzi Pragma gdje se bavi promicanjem, unaprjeđivanjem i zaštitom ljudskih prava, odgojem i obrazovanjem, zaštitom mentalnog zdravlja i prevencijom ovisnosti te individualnim psihološkim savjetovanjem mladih, roditelja i odraslih. 


"Meni je ovo bila posebna grupa, osjetio se taj umjetnički aspekt. Nadam se da je i djeci bilo korisno i da će zapamtiti neke stvari koje su se ovdje dogodile", uz ostalo je nakon radionice komentirala Marija Granić.


Ostvarenje priređuje još jednu radionicu art terapije za petak Inkluzivna umjetnička galerija Art&CeRZe.



Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account